Groep H: Brugge als groepswinnaar bij de laatste 32

Club Brugge heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. In eigen huis speelde het gelijk tegen Sporting Braga, dat daardoor als tweede eindigde.

Club Brugge - Sporting Braga 1-1Club Brugge en Sporting Braga hadden na vijf wedstrijden allebei tien punten, maar alleen de Portugezen waren al zeker van de knock-outfase. De ploeg van trainer Leonardo Jardim kon namelijk niet meer achterhaald worden door nummer drie Birmingham City, maar dat gold niet voor Club Brugge. Een gelijkspel zou voor beide ploegen goed zijn en dat gebeurde dan ook.

Club speelde bijna de hele wedstrijd tegen tien man, aangezien Echiejile in de zestiende minuut al van het veld werd gestuurd na een overtreding op Vadis Odjidja. Pas vijf minuten na rust profiteerde de thuisclub van de manmeersituatie, toen Björn Vleminckx (foto) de 1-0 maakte. Maar Sporting kwam nog terug: in de 65ste minuut bepaalde Ewerton de eindstand op 1-1.

Birmingham City - NK Maribor 1-0Birmingham City, dat de Europa League bereikte door het winnen van de Carling Cup, had bij een thuiszege op NK Maribor nog een kans om de groepsfase te overleven en kwamen binnen een half uur ook op voorsprong. Adam Rooney maakte in de 23ste minuut de 1-0 op aangeven van Nathan Redmond. Daar bleef het bij, maar door het gelijkspel bij Club Brugge - Sporting Braga eindigt de club uit het Championship op de derde plaats in Groep H. Foto: VI Images