Groep H: België wint overtuigend en behoudt perfecte score

België heeft zich vrijdagavond van zijn beste kant laten zien tegen Bosnië-Herzegovina. Ook Griekenland blijft uitstekend presteren in Groep H.

België - Bosnië-Herzegovina 4-0
Onder leiding van de nieuwe bondscoach Roberto Martínez is België uitstekend aan de WK-kwalificatiereeks begonnen. De eerste wedstrijd werd al met 0-3 gewonnen van Cyprus en vrijdag moest Bosnië-Herzegovina er eveneens aan geloven: 4-0.

Dries Mertens was met drie assists de grote man aan de kant van de Belgen. Een goede voorzet van de Napoli-aanvaller werd in de 27ste minuut op knullige wijze in eigen doel gewerkt door Emir Spahic. Twee minuten later zette Mertens met een prachtige pass Eden Hazard alleen voor de keeper en de aanvoerder van de Belgen omspeelde eerst de doelman voordat hij binnentikte. Een kwartier na rust scoorde Toby Alderweireld fraai met een hakbal uit een corner van Mertens.

Eden Hazard viert feest na zijn prachtige doelpunt, op aangeven van uitblinker Dries Mertens.

In de 4-0 van Romelu Lukaku had de ex-PSV'er geen aandeel. De fysiek beresterke spits van Everton speelde zichzelf tussen drie verdedigers knap vrij en schoot vervolgens vanaf achttien meter hard, via een Bosnisch been, in de bovenhoek. Daardoor is België op basis van het doelsaldo na twee wedstrijden koploper in zijn groep.

Griekenland - Cyprus 2-0
De grootste concurrent van België in de strijd om de eerste plek in Groep H lijkt vooralsnog Griekenland te zijn. Ook de Grieken zijn begonnen met twee zeges. Tegen het nabijgelegen Cyprus werd het nooit echt spannend. Konstantinos Mitroglou opende na twaalf minuten de score en nog voor rust gooide Kostas Manolas het duel op slot.

Estland - Gibraltar 4-0
De Estse voetbalfans moesten tot de 47ste minuut wachten op een doelpunt, maar vervolgens ging het snel voor Estland tegen voetbaldwerg Gibraltar. Mattias Kaeit opende in de 47ste minuut de score. Vijf minuten later nam Konstantin Vassiljev de 2-0 voor zijn rekening, voordat Kaeit met zijn tweede doelpunt van de avond en Sergei Mosnikov de eindstand op 4-0 bepaalden. Daarmee pakte Estland zijn eerste punten in Groep H.