Groep H: Arsenal verplettert Braga, Shakhtar wint

Arsenal had een makkelijke avond op eigen veld tegen Sporting Braga. Shakhtar Donetsk won met klein verschil van Partizan Belgrado.

Arsenal-Sporting Braga 6-0The Gunners hadden helemaal niets te duchten van de bezoekers uit Portugal en wisten zich gesteund door een snelle voorsprong. Aanvoerder Cesc Fabregas schoot zijn ploeg binnen tien minuten vanaf elf meter op voorsprong, nadat Marouane Chamakh onreglementair gevloerd was door doelman Felipe. Het was het startsein voor de voetbalshow in Londen.

Fabregas stond eveneens aan de basis van de tweede Londense treffer. Met een slim steekballetje stelde de Spanjaard Andrei Arshavin in staat de scoren. De Rus schoot met de buitenkant van de voet knap raak: 2-0.

De 3-0 was een doelpunt om in te lijsten. Chamakh combineerde fraai met Jack Wilshere, kreeg de bal na een hakballetje terug en schoot onberispelijk raak.

Na de thee ging de thuisploeg vrolijk verder met waar het voor rust mee geëindigd was. Op aangeven van Arshavin zorgde Fabregas na een kleine tien minuten koppend voor de 4-0 en invaller Carlos Vela zorgde voor de 5-0. Aangever was opnieuw Arshavin.

Het slotakkoord was opnieuw voor Vela. De Mexicaan zorgde vijf minuten voor tijd voor de 6-0 op aangeven van Fabregas. Een grotere oorwassing bleef Braga bespaard.

Shakhtar Donetsk-Partizan Belgrado 1-0De ploeg van trainer Mircea Lucescu boekte een nipte, maar dikverdiende overwinning op Partizan Belgrado. De Oekrainers hadden het betere van het spel, het grootste deel van het balbezit en veruit de meeste doelkansen.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd twintig minuten voor tijd gemaakt door Dario Srna. De Kroaat krulde op prima wijze een vrije trap achter voormalig Vitesse-doelman Vladimir Stojković.

Over twee weken gaat Arsenal op bezoek bij Partizan Belgrado en ontvangt Sporting Braga Shakhtar Donetsk.