Groep H: Amrabat en Galatasaray door, verlies Büttner

Nordin Amrabat heeft zich met Galatasaray voor de volgende ronde van de Champions League geplaatst door te winnen van Sporting Braga. Alexander Büttner is er niet in geslaagd puntenverlies met Manchester United te vermijden. De linksback startte woensdagavond in de basis van The Mancunians, maar ging onderuit tegen CFR Cluj, dat zuur genoeg aan de zege op Old Trafford niet voldoende had voor het bereiken van de volgende ronde.

Manchester United - CFR Cluj 0-1In de 23ste minuut kreeg Modou Sougou een uitgelezen kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar de aanvaller had te veel tijd nodig bij zijn poging. Het bleek een zeldzame kans voor de Roemenen.

Manchester United was de dominerende partij en kreeg ook een handvol grote kansen. Cluj-doelman Mário Felgueiras hield zijn ploeg evenwel met een aantal uitstekende reddingen op de been op Old Trafford.

Sterker, de bezoekers kwamen zelfs op voorsprong. Een fantastisch schot van Luis Alberto eindigde snoeihard en buiten bereik van United-keeper David De Gea in de kruising: 0-1. Dat de bal de binnenkant van de paal nog toucheerde zorgde nog voor wat extra cachet.

Cluj hield het vervolgens tot het einde van de wedstrijd vol om de voorsprong te verdedigen. Het elftal mag daarbij doelman Felgueiras, die de nul hield wegens nog enkele fraaie reddingen, dankbaar zijn. Een overwinning op Old Trafford is mooi, maar Cluj kocht er verder niets voor.

Doordat Galatasaray op bezoek bij Sporting Braga won, hebben de Turken zich geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Cluj gaat op doortocht in de Europa League op basis van onderling resultaat, qua puntentotaal stond het immers op gelijke hoogte met de Turken. Sporting Braga - Galatasaray 1-2Waar het spel in de openingsfase gelijk opging, was het Braga dat na een half uur op voorsprong kwam. Nadat de Galatasaray-defensie er niet in slaagde de bal fatsoenlijk het eigen strafschopgebied uit te werken, profiteerde Márcio Mossoró optimaal. De Braziliaan plaatse de bal in de verre hoek: 1-0.

In de tweede helft was het alles of niets voor Galatasaray, dat bij een zege zeker bij de laatste zestien van de Champions League zou zitten. Johan Elmander moest daarbij in de rust plaatsmaken voor Nordin Amrabat. Een wissel met het gewenste resultaat. De voormalig speler van onder meer PSV en VVV-Venlo was direct belangrijk met een assist op Burak Yilmaz, die voor de gelijkmaker zorgde: 1-1.

Aydin Yilmaz maakte zich uiteindelijk onsterfelijk in Turkije. Met de 1-2 schoot hij Galatasaray naar de laatste zestien van de Champions League. Voor alle standen, uitslagen en doelpuntenmakers uit de zesde speelronde van de Champions League bekijk het VI Scorebord en de competitiepagina.
Foto's: VI Images