Groep H: AA Gent stunt op bezoek bij Olympique Lyon

Reacties

AA Gent mag blijven dromen van een plek in de achtste finale van de Champions League. Gouden wissel Kalifa Coulibaly bezorgde de Belgen een overwinning op bezoek bij Olympique Lyon.

Groep H: AA Gent stunt op bezoek bij Olympique Lyon

Olympique Lyon - AA Gent 1-2
In de vierde speelronde van Groep H van de Champions League was AA Gent thuis te sterk voor Valencia (1-0), waardoor de ploeg van trainer Hein Vanhaezebrouck ineens weer helemaal meedeed. Drie weken later volgde in Frankrijk een stunt van jewelste.

De thuisclub, die met slechts één punt hekkensluiter was voorafgaand aan het duel met Gent, was in de zesde minuut via Jordan Ferri nog wel op voorsprong gekomen. Danijel Milicevic trok de stand echter na ruim een half uur gelijk met een schitterende ingestudeerde vrije trap, waarbij drie Gent-spelers Lyon-doelman Anthony Lopes het zicht op de bal ontnamen door zich op te stellen voor Milicevic.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar een gouden wissel van Vanhaezebrouck bezorgde Gent drie punten. Coulibaly kwam bij de start van de extra speeltijd in het veld en een rake kopbal van de invaller bezorgde de bezoekers de overwinning.

AA Gent heeft daardoor nu zeven punten uit vijf wedstrijden, waarmee het achter de foutloze groepswinnaar Zenit Sint-Petersburg (vijftien punten) tweede staat in Groep H. Op 9 december staan beide ploegen in België tegenover elkaar. Valencia (zes punten) krijgt dan bezoek van het al uitgeschakelde Olympique Lyon.

Stand Groep H
Club Duels-Punten
Zenit St. Petersburg* 5-15
AA Gent 5-7
Valencia 5-6
Olympique Lyon 5-1
* geplaatst voor de knock-outfase
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.