Groep G: Zweden en Oostenrijk in balans, zege Montenegro

Reacties

In Groep G van de EK-kwalificatiecampagne hebben Oostenrijk en Zweden elkaar in Wenen in balans gehouden. In het duel, waarin Zlatan Ibrahimovic in zijn honderdste interland ontsnapte aan een rode kaart, vielen beide goals in de beginfase: 1-1. Net als Rusland eerder op de avond, begon Montenegro de weg naar het EK van 2016 in Frankrijk met een zege.

Groep G: Zweden en Oostenrijk in balans, zege Montenegro

Oostenrijk – Zweden 1-1
In het Ernst Happel Stadion boden de twee ploegen vanaf het eerste fluitsignaal spektakel. Na zeven minuten leverde dat al een treffer op. David Alaba mocht na een handsbal van Sebastian Larsson aanleggen voor een strafschop. Doelman Andreas Isaksson, de ex-PSV'er hield Heerenveen-goalie Kristoffer Nordfeldt op de bank, werd daarbij volstrekt kansloos gelaten door de verdediger annex middenvelder van Bayern München.

Lang konden de Oostenrijkers niet genieten van de zege. Vijf minuten later was het immers al raak. Erkan Zengin kon na een klutssituatie de bal op zijn borst aannemen en uit de draai hard raak schieten in de korte hoek. Diezelfde Zengin was kort daarna dicht bij een treffer toen een vlammend schot tegen de lat uiteen spatte.

Ibrahimovic (foto) kreeg het vervolgens aan de stok met Alaba. De spits van Paris Saint-Germain mocht daarbij opgelucht ademhalen. Zijn elleboogstoot velde Alaba, maar de actie werd niet bestraft. Zo mocht de kersverse topscorer aller tijden in zijn honderdste interland op het veld blijven staan.

Dat Oostenrijk vervolgens niet met de zege aan de haal ging, kwam mede door voormalig FC Twente-spits Marc Janko. Hij was kort voor rust dicht bij de 2-1 en miste na de onderbreking een grote kopkans. Naarmate het eindsignaal naderde, leken de ploegen meer en meer genoegen te nemen met een punt. Daar bleef het ook bij waardoor Rusland en Montenegro na de eerste speelronde aan kop gaan.

Montenegro – Moldavië 2-0
De Montenegrijnen behaalden immers op eigen veld ook drie punten. Op slag van rust kopte Mirko Vucinic raak uit een corner. Halverwege het tweede bedrijf zorgde Zarko Tomasevic met een intikker voor de beslissing.

Lees hier het verslag van Rusland-Liechtenstein, het eerste duel in Groep G dat eerder op de avond werd gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.