Groep G: Zenit pakt punt door eigen doelpunt Alderweireld

Zenit Sint-Petersburg is thuis tegen Atlético Madrid voor de Champions League niet verder gekomen dan 1-1. Toby Alderweireld hielp de Russen aan een gelijkspel met een knullig eigen doelpunt.

Atlético was ongeacht het resultaat in de Russische vrieskou al zeker van een plek bij de laatste zestien. Trainer Diego Simeone (foto) kon het zich daardoor permitteren enkele belangrijke krachten rust te geven. Zenit moest vanwege de concurrentie van Austria Wien en voornamelijk FC Porto nog vol aan de bak. De voortekenen voor de gastheren waren echter niet goed, want Zenit was al vijf wedstrijden op rij zonder overwinning.

Dat de belangen voor Zenit groot waren, viel aan de eerste helft niet af te zien. Atlético, waar ex-Ajacied Toby Alderweireld in de basis begon, bleef eenvoudig overeind tegen de Russische topclub, die alleen gevaarlijk werd met schoten van afstand.

Na rust oogde Zenit een stuk gretiger. De thuisclub kreeg kansen via Alexander Kerzhakov en Hulk, maar Atlético nam tegen de verhouding in de 53ste minuut de leiding. De nummer twee van de Primera División counterde razendsnel en Adrián López schoot de bal tussen de benen van doelman Yuri Lodygin door in het doel: 0-1.

Twintig minuten later kwam Zenit met veel geluk op eigen hoogte. Alderweireld (foto) probeerde een voorzet weg te koppen maar verschalkte daarmee zijn eigen doelman Thibaut Courtois, want die beoordeelde de vlucht van de bal helemaal verkeerd: 1-1. Verder dan dat kwam Zenit niet, waardoor het opnieuw zonder zege blijft en later op de avond de tweede plaats in Groep G de tweede plaats kwijt kan raken aan FC Porto, dat om 20.45 uur thuis speelt tegen Austria Wien.