Groep G: zege zonder vreugde voor Real, AS Roma mist Kluivert niet

Na vijf wedstrijden op rij zonder zege heeft Real Madrid dinsdagavond geen fout gemaakt tegen Viktoria Plzen. De ploeg van Julen Lopetegui maakte echter weinig indruk en van een hosannastemming was dan ook zeker geen sprake. AS Roma klopte in dezelfde Champions League-poule CSKA Moskou, dankzij een glansrol van Edin Dzeko.

Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Viktoria Plzen

Lopetegui zal ongetwijfeld behoorlijk gespannen zijn geweest voor het treffen met Viktoria Plzen, een tegenstander die Real nog nooit eerder tegenkwam. De coach staat vanwege de teleurstellende resultaten van Real hevig onder druk en na de nederlaag van afgelopen weekend tegen Levante (1-2) waren verschillende Spaanse media er al zeker van dat Lopetegui ontslagen zou worden. De trainer mocht echter blijven zitten, maar weet dat hij zich niet veel misstappen meer kan veroorloven.

Lopetegui slaakte dan ook een zucht van opluchting toen Plzen een enorme kans op de openingstreffer onbenut liet. Nadat Sergio Ramos namens de thuisploeg al op de lat had gekopt, brak Milan Petrzela aan de linkerkant door. Zijn eerste schot werd gekeerd door Keylor Navas, die in de Champions League de voorkeur krijgt boven Thibaut Courtois, en Petrzela schoot hierna de rebound in het zijnet. Real kwam met de schrik vrij en nam kort hierna de leiding. Karim Benzema kopte een uitstekende voorzet van Lucas Vázquez binnen.

In het restant van de eerste helft regende het kansen. De meeste mogelijkheden waren voor Real (vooral via Isco), en een doelpunt van Gareth Bale werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel, maar Plzen liet zich ook een paar keer gelden. Kort voor rust kreeg Petrzela dé kans op de gelijkmaker. De aanvaller kon een voorzet vanaf rechts eenvoudig binnentikken, maar raakte de bal niet goed en zag zijn inzet over het doel van Navas gaan. De fans van Real konden het niet waarderen en trakteerden de spelers op een hels fluitconcert.

Een paar minuten na rust maakte Federico Valverde als invaller voor Isco zijn debuut voor Real. Hij bewees direct zijn waarde, toen hij een afgeslagen bal oppikte en Bale bediende. De Welshman speelde met een handige voetbeweging Marcelo vrij en de linksback maakte er met een beheerst stiftje 2-0 van. Dat leek de beslissing te zijn. Real liet de bal na deze treffer gemakkelijk rondgaan en kwam lange tijd niet in de problemen. Twaalf minuten voor tijd werd het echter toch weer spannend, toen Patrik Hrosovsky de 2-1 binnenschoot.

Plzen geloofde in een stunt en ging vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker. Die viel echter niet en dus maakte Real een einde aan zijn horrorreeks. De vraag is nu of De Koninklijke uit deze overwinning voldoende vertrouwen heeft gehaald voor de Clásico van aankomende zondag, uit bij Barcelona. Ook blijft het afwachten of Lopetegui dan nog op de bank zal zitten.

AS Roma
AS Roma
3 - 0
CSKA Moskou
CSKA Moskou

Justin Kluivert scoorde in de vorige Champions League-wedstrijd van AS Roma, tegen Viktoria Plzen, en zou voor het thuisduel met CSKA Moskou opnieuw bij de selectie zitten. Door een spierblessure moest de aanvaller echter toch verstek laten gaan. Omdat ook Rick Karsdorp ontbrak, trad Roma zonder Nederlandse inbreng aan tegen CSKA. Dzeko werd met twee doelpunten én een assist de man van de avond.

Na een halfuur opende de spits de score. De complimenten waren echter voor Lorenzo Pellegrini, die geweldig combineerde met Stephan El Shaarawy en de bal vervolgens op een presenteerblaadje legde voor Dzeko. Kort voor rust was El Shaarawy de aangever en maakte Dzeko, ontsnapt aan buitenspel, zijn tweede. CSKA kwam in de eerste helft niet verder dan enkele schoten vanuit de tweede lijn en wist dan ook dat het in de tweede helft een andere manier moest zien te vinden om de wedstrijd weer spannend te maken.

Een Russische comeback zat er echter niet in. Roma begon furieus aan de tweede helft en Alessandro Florenzi schoot met een spectaculaire volley al net naast, voordat Cengiz Ünder er 3-0 van maakte. Ditmaal was Dzeko de aangever: hij won na een lange bal van achteruit een kopduel en legde de bal zo klaar voor de instormende Ünder. Omdat een doelpunt van Kirill Nababkin werd afgekeurd vanwege buitenspel, werd het hierna ook niet meer spannend.

Na drie speelronden staan Real en Roma nu op zes punten in Groep G. CSKA heeft er vier, Plzen blijft op één punt steken.