Groep G: Sporting behoudt cruciale punten na onderbreking

Reacties

Sporting Lissabon heeft het thuisduel met NK Maribor, dat ruim een half uur stillag omdat de lichtmasten uitvielen, in een 3-1 zege omgezet. De Portugezen pakken daarmee in Groep G van de Champions League cruciale punten.

Groep G: Sporting behoudt cruciale punten na onderbreking

In dezelfde poule ging Schalke 04 keihard onderuit tegen Chelsea met 0-5. Sporting profiteerde in eigen huis ten volle. De Portugezen kwamen al snel op voorsprong. Carlos Mané kon na tien minuten een voorzet van Jefferson binnentikken. Dat had hij evenwel vooral aan doelman Jasmin Handanovic te danken. De doelman, de neef van de Sloveense Inter-keeper Samir Handanovic, wilde de voorzet onderscheppen maar tastte volledig mis.

Nadat diezelfde Mané voor een leeg doel de bal tegen de lat schoot, iets dat knapper was dan de enorme kans wel benutten, kwam Sporting alsnog op 2-0. De manier waarop was schitterend. Nani gooide er in het vijandelijke zestienmetergebied een serie kapbewegingen uit waarmee hij deed denken aan de goal die Zlatan Ibrahimovic ooit namens Ajax maakte tegen NAC. De zuivere en harde afronding was het passende vervolg van de Portugees: 2-0.

Sporting maakte het zichzelf vervolgens voor rust nog moeilijk ondanks het enorme overwicht. Jefferson schoot de bal hard in het dak van zijn eigen doel, waardoor de Slovenen met een sprankje hoop de kleedkamer opzochten.

De late aansluitingstreffer was evenwel niet het onderwerp van gesprek in de rust. Het licht viel immers uit in Lissabon, waarna lang onduidelijk was of er hervat kon worden. Uiteindelijk gebeurde dat alsnog, al lag het treffen ruim een half uur stil. Na de hervatting nam Islam Slimani alle twijfel weg met de 3-1. Dat bleek ook de eindstand.

Sporting heeft zodoende zeven punten, twee meer dan Schalke. Chelsea is met elf punten weliswaar al uit beeld, maar een puntje op bezoek bij de al geplaatste Londenaren volstaat voor Sporting om als nummer twee Europese overwintering in de Champions League af te dwingen. Het onderlinge resultaat is immers in het voordeel van de Portugezen. NK Maribor staat door de nederlaag nog altijd maar op drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.