Groep G: Spartak Moskou behaalt eerste overwinning

Spartak Moskou heeft de eerste overwinning in de Champions League binnen. De Russische topploeg was in eigen huis met 2-1 te sterk voor Benfica. Bij Spartak kon Demy de Zeeuw vanwege een virus niet meedoen, Ola John viel in de negentigste minuut in bij Benfica, maar kon niet meer voor verschil zorgen.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Moskovieten op voorsprong. In de derde minuut rondde Rafael Carioca een slimme pass van José Jurado beheerst af. Benfica was het spoor vervolgens bijster, wat resulteerde in een aantal mogelijkheden voor Spartak.

De Portugezen hadden een half uur nodig om zich te herstellen. Op aangeven van Eduardo Salvio kon Rodrigo Lima vogelvrij binnenkoppen. Dat Benfica niet met een gelijke stand de kleedkamers opzocht, viel te wijten aan Jardel. De Braziliaan werkte de bal in eigen doel, waardoor Spartak op 2-1 kwam.

In de tweede helft was Spartak ook de bovenliggende partij. Met name Ari (foto) kreeg een uitgelezen mogelijkheid om Benfica de nekslag toe te dienen. Met een subtiele hakbal leek het erop dat hij de score naar 3-1 tilde, maar doelman Artur bracht redding.

Consequenties had de gemiste kans van de voormalig AZ-aanvaller niet, aangezien de score 2-1 bleef. Daardoor staat Spartak nu op de derde plaats met drie punten. Benfica is hekkensluiter in Groep G met een punt. Foto: VI Images