Groep G: Spanje vervolgt recordreeks met pak slaag Israël

Spanje heeft de hoop van Israël zich te kunnen mengen in de strijd om de eerste plaats de kop ingedrukt. In Gijón was het gastland duidelijk te sterk (4-1).

Spanje, koploper van Groep G, had slechts een marge van één punt op nummer drie Israël. De gasten hadden verschillende kansen in de eerste helft, maar zochten na 45 minuten de kleedkamer op met een 2-0 achterstand.

De score was te danken aan enerzijds reddingen van David De Gea en anderzijds de aanvalskracht van Spanje. In de zesde minuut had Thiago Alcántara de lat geteisterd met een schot van afstand. Binnen het eerste kwartier lag de bal in het doel van Israël. Na een slim passje van Jordi Alba opende David Silva de score. In de blessuretijd van de eerste helft moest doelman Offir Marciano voor de tweede keer capituleren. Dit keer werd hij verrast door een rollertje van Vitolo.

Koud enkele minuten in de tweede helft vergrootte Diego Costa de marge en maakte hij een einde aan de illusies van Israël. Het betekende ook dat Spanje de recordreeks in de WK-kwalificaties een vervolg gaf. Inmiddels is Spanje 58 duels ongeslagen. De treffer van Lior Refaelov, die in de rebound keihard in het dak van het Spaanse doel schoot, was niet meer dan een smet op het succes. Invaller Isco zorgde in de slotfase voor het slotakkoord.

Liechtenstein 5-0 1-19

De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Rusland. De acht beste nummers twee spelen play-offs