Groep G: Slimani met Leicester Drakendoder, drama Denswil

Leicester City heeft zijn eerste thuiswedstrijd in de Champions League in een zege omgezet. Stefano Denswil leidde de dramatische avond van Club Brugge in.

Leicester City – FC Porto 1-0
Islam Slimani heeft op de historische avond in het King Power Stadium zijn bijnaam The Dragon Slayer waargemaakt. De Algerijnse aanvaller dankt zijn geuzennaam aan zijn productie tegen FC Porto namens Sporting Lissabon, dat hem afgelopen zomer voor dertig miljoen euro aan Leicester City verkocht.

In de eerste thuiswedstrijd in de Champions League tegen nota bene FC Porto opende Slimani halverwege de eerste helft de score. Na een afgemeten voorzet van Riyad Mahrez kopte de spits de 1-0 op het scorebord.

Het doelpunt bleek genoeg voor de tweede overwinning van Leicester City in de Champions League. FC Porto was pas in het laatste kwartier bij machte de defensie van de Engelse kampioen onder druk te zetten. Maar de gelijkmaker bleef achterwege. Invaller Jesús Corona zag zijn poging stranden tegen de paal, terwijl scheidsrechter Cüneyt Cakir de penaltyclaims na hands niet honoreerde. Daardoor staan de Portugezen derde in Groep G met één punt.

FC Kopenhagen – Club Brugge 4-0
Stefano Denswil heeft zichzelf en Club Brugge een slechte avond bezorgd. Zonder dat er een tegenstander in de buurt was werkte de Nederlandse verdediger in de 53ste minuut de bal na een voorzet van Peter Ankersen achter zijn eigen doelman Ludovic Butelle.

Maar het bleef voor Denswil niet bij alleen de ongelukkige treffer. Een half uur voor tijd veroorzaakte de verdediger een strafschop. In de ogen van de arbitrage had de voormalig Ajacied zich schuldig gemaakt aan gevaarlijk spel. Zijn voet raakte het hoofd van Federico Santander.

Butelle voorkwam meer schade voor Brugge door de strafschop van Ludwig Augustinsson. Het bleek uitstel van executie, want in de 64ste minuut besliste Thomas Delaney de wedstrijd met een schitterende knal van afstand in het voordeel van FC Kopenhagen. Santander en voormalig PSV'er Mathias Zanka Jørgensen vergrootten de ellende van Club Brugge, dat in twee Champions League-duels zeven goals heeft moeten incasseren.