Groep G: Montenegro verstevigt koppositie, Wales faalt

Bekijk hier alle andere uitslagen in de derde speelronde van de EK-kwalificatiereeks. Uiteraard kunt u voor doelpuntenmakers en uitslagen ook terecht bij ons Scorebord.

Groep G: Montenegro verstevigt koppositie, Wales faalt

Montenegro is in groep G nog steeds zonder puntenverlies. In het derde duel trof de ploeg op eigen terrein Zwitserland. De gasten werden nipt verslagen. Bulgarije pakte zijn eerste punten.

Montenegro-Zwitserland 1-0Mirko Vucinic was de grote man aan de zijde van de thuisploeg. Halverwege het tweede bedrijf zorgde de AS Roma-aanvaller voor de enige treffer van het duel. In het vervolg drong Zwitserland nog wel aan, maar bleef de gelijkmaker tijdens het slotoffensief uit.

Door het doelpunt van Vucinic (foto), die de treffer vierde door zijn broekje op zijn hoofd te zetten, behoudt Montenegro de maximale score (negen uit drie). Zwitserland is na twee wedstrijden nog zonder punten.

Wales-Bulgarije 0-1Wales kon het niet bolwerken tegen Bulgarije. Beide ploegen begonnen puntloos aan het treffen, maar alleen de Bulgaren konden de hatelijke nul wegwerken. Ivelin Popov was de gevierde man bij de bezoekers. Zijn treffer vlak na rust bezorgde Bulgarije het volle pond.

Wales beëindigde het duel met tien man. Chris Gunter werd vlak voor het laatste fluitsignaal met een rode kaart naar de kant gestuurd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen