Groep G: Messi moet Barça redden, Celtic terug met punt

Lionel Messi was in Groep G van de Champions League voor Barcelona de redder in nood, nadat Spartak Moskou na een uur op voorsprong was gekomen. Het treffen tussen Celtic en Benfica bleef verstoken van doelpunten.

Barcelona – Spartak Moskou 3-2Barcelona had in het eigen Camp Nou de grootste moeite met het Spartak Moskou van voormalig Valencia-trainer Unai Emery. De Catalanen grossierden weliswaar in balbezit, maar dat vertaalde zich in de eerste helft alleen in een goal van aanvaller van eigen kweek Cristian Tello, die van ruim twintig meter Andriy Dikan in de lange hoek passeerde.

Een schot van Lionel Messi suisde vervolgens over, terwijl Cesc Fabregas een pass van Xavi niet tussen de palen kon koppen. Vlak daarvoor was Spartak al op gelijke hoogte gekomen, omdat Daniel Alves in de 29ste minuut een voorzet van de aan Javier Mascherano ontsnapte Emmanuel Emenike ongelukkig in het eigen doel schoot.

Een kwartier na rust kwamen de Russische bezoekers zelfs op voorsprong door een treffer van Rômulo, die op aangeven van de Ierse vleugelspeler Aiden McGeady kon binnentikken.

Het was aan Messi te danken dat Barça de achterstand alsnog teniet kon doen. Negentien minuten voor tijd was het voor de Argentijnse sterspeler een koud kunstje om uit een voorzet van Tello gelijk te maken. In de tachtigste minuut zorgde een doeltreffende kopbal van Messi dat Spartak ondanks alle inspanningen toch met lege handen achterbleef.

Celtic - Benfica 0-0Celtic neemt voor het eerst sinds 2008/09 weer deel aan het hoofdtoernooi van de Champions League, maar de Schotten konden hun rentree tegen Benfica niet luister bijzetten met een overwinning.

Benfica was in grote delen van het duel de bovenliggende partij, maar onder meer Rodrigo, Jardel en Oscar Cardozo verzuimden de score te openen. Celtic kende na rust een goede periode, maar de Schotten waren eveneens niet trefzeker. Foto: VI Images