Groep G: Lazovic bewijst zijn waarde voor Zenit

Zenit Sint-Petersburg beslechtte de strijd om de eerste plaats met AEK Athene met ruime cijfers. Anderlecht verspeelde het eerste punt in de Europa League.

Groep G: Lazovic bewijst zijn waarde voor Zenit

Zenit Sint-Petersburg-AEK Athene 4-2AEK Athene dacht na een bliksemstart van Zenit Sint-Petersburg dankzij de goal van Nikos Liberopoulos weer kans te maken op een positief resultaat. Maar in plaats van de gelijkmaker maakte Lazovic kort voor rust met een benutte strafschop een einde aan de Griekse illusies.

De oud-PSV'er mocht van elf meter aanleggen na een overtreding van Cristian Nasuti op Vladimir Bystrov. Voor de Grieken bleef de schade niet beperkt tot de 3-1, want de Argentijn moest zijn actie ook bekopen met een rode kaart. Lazovic onderstreepte met zijn tweede treffer van de avond het verschil. De 4-2 van Pantelis Kafes was niet meer dan een schrale troost voor AEK Athene.

Hajduk Split-Anderlecht 1-0 Anderlecht blijft in Groep G puntloos. De Brusselse ploeg leefde in de veronderstelling met een punt huiswaarts te kunnen keren, maar moest de terugreis aanvaarden met een kater. Diep in blessuretijd deelde Hajduk Split een gevoelige tik uit aan Anderlecht. Ante Vukuvic, die eerder voor een leeg doel had gemist, sloeg zes minuten in de extra tijd toe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen