Groep G: Kopenhagen treurt na galavoorstelling Porto

FC Porto heeft op overtuigende wijze de knock-outfase van de Champions League bereikt. Dat ging ten koste van FC Kopenhagen, dat wel won op bezoek bij Club Brugge.

FC Porto - Leicester City 5-0
De druk was hoog bij FC Porto, dat een overwinning nodig had tegen Leicester City om zeker te zijn van plaatsing voor de knock-outfase van het miljoenenbal. De Engelse kampioen Leicester City kwam op bezoek. Op papier een lastige wedstrijd, maar in de praktijk bleek daar helemaal niets van.

Het reeds geplaatste Leicester stuurde een B-ploeg het veld op en daar profiteerde Porto optimaal van. Een rake kopbal van goudhaantje André Silva (foto) betekende al na zes minuten de 1-0. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam twintig minuten later echter op naam van Jesús Manuel Corona (ex-FC Twente). De Mexicaan stuurde zijn snoeiharde volley richting de bovenhoek. Nog voor rust nam Yacine Brahimi alle Portugese zorgen weg.

Leicester City, waar sterren als Kasper Schmeichel, Jamie Vardy en Riyad Mahrez rust kregen, deed ook na rust weinig om een monsterscore te voorkomen. Porto won uiteindelijk met 5-0 door doelpunten van André Silva (penalty) en Diogo Jota, waardoor het FC Kopehangen twee punten voorbleef in Groep G.

Club Brugge - FC Kopenhagen 0-2
Aan FC Kopenhagen zelf lag dat woensdag niet, want de Deense kampioen speelde in België een ijzersterke wedstrijd tegen Club Brugge. In de achtste minuut nam Kopenhagen al de leiding na een knullig eigen doelpunt van Brandon Mechele. De centrale verdediger, die een duo vormde met Stefano Denswil en Ricardo van Rhijn als rechtsback naast zich had staan, maakte ook bij de 0-2 geen reclame voor zichzelf. Hij liet zich bij een corner eenvoudig aftroeven door ex-PSV'er Mathias 'Zanka' Jørgensen, die koppend de wedstrijd besliste.

De zege van Kopenhagen was niet voldoende voor een vervolg in de Champions League. Met negen punten uit zes wedstrijden gaan de Denen verder in de Europa League. Club, waar Ruud Vormer een kwartier voor tijd inviel, was al uitgeschakeld. De Belgen verlaten het kampioenenbal zonder ook maar een punt te hebben verzameld.