Groep G: knotsgek duel Schalke, simpele zege Chelsea

Klaas-Jan Huntelaar heeft met Schalke 04 dinsdagavond in Groep G van de Champions League aan een knotsgek duel met Sporting Lissabon drie punten overgehouden. De Nederlander was in de wedstrijd die zich als een emotionele achtbaan ontrolde één keer trefzeker. Chelsea ontdeed zich kinderlijk eenvoudig van NK Maribor.

Schalke 04-Sporting Lissabon 4-3
Voor Schalke begon het duel slecht. Na ruim een kwartier kwam een corner voor de voeten van Nani terecht. De Portugees zag zijn hobbelende inzet op curieuze wijze aan de benen van Huntelaar voorbij gaan en ook nog het doel inrollen.

De wedstrijd kantelde evenwel toen Mauricio tegen een domme tweede gele kaart aan liep. De verdediger van Sporting kreeg voor een bodycheck in de nek van Marco Höger zijn tweede prent. Precies een minuut had Schalke nodig om de overtalsituatie uit te buiten. Chinedu Obasi kreeg de treffer met een kopbal op zijn naam, al was het weerwerk van doelman Rui Patrício wel erg matig.

Met een man meer ging Schalke na rust op zoek naar de overwinning. Huntelaar zette de formatie van Roberto Di Matteo op het goede spoor. Op randje buitenspel werd de Oranje-international aangespeeld door Obasi. De afronding was perfect. Huntelaar schoot de bal klinisch in de verre hoek.

Toen Benedikt Höwedes de 3-1 binnenkopte, leek de zege binnen. Niets bleek minder waar. Adrien leek op zijn beurt met een penalty en óók nog de gelijkmaker (3-3) uit te groeien tot gevierde man bij het tiental van Sporting, maar opnieuw volgde een plotwending. Na een handsbal mocht Eric Choupo-Moting vanaf elf meter alsnog de heldenrol naar zich toetrekken. Hij maakte uitermate koelbloedig 4-3. Door de zege is Schalke tweede in Groep G met twee punten achterstand op Chelsea. Maribor heeft twee punten en Sporting nog steeds maar eentje.

Huntelaar schiet de 2-1 binnen.

Chelsea-NK Maribor 6-0
Onder toeziend oog van scheidsrechter Danny Makkelie was het de vervanger van de geblesseerde topschutter Diego Costa die de score opende. Loïc Rémy kreeg van manager José Mourinho de voorkeur boven Didier Drogba en versloeg doelman Jasmin Handanovic met een schuiver in de verre hoek.

Bij het openingsdoelpunt liep Rémy echter een spierblessure op waardoor Drogba alsnog zijn opwachting mocht maken. Kort na zijn entree tilde de Ivoriaanse Chelsea-icoon de voorsprong naar 2-0. Makkelie gaf wegens een overtreding van Ales Mertelj een strafschop. De aanvaller schoot feilloos raak.

Nog voor rust werd het 3-0. Een razendsnelle uitbraak kwam via Eden Hazard en Cesc Fabregas bij de naar de spitspositie opgerukte John Terry, die eenvoudig binnentikte. Makkelie zag over het hoofd dat de verdediger van Chelsea daarbij in buitenspelpositie liep.

Ook na de rust was het met de goals nog niet gedaan. Na goed werk van Filipe Luís schoot Eden Hazard de bal via de onfortuinlijke Mitja Viler in de korte hoek. Nathan Aké mocht bij de Londenaren vervolgens in de feestvreugde delen. De negentienjarige Nederlander viel na een uur in voor Fabregas.

Kort na een gemiste strafschop van Agim Ibraimi liet Hazard aan de Maribor-aanvaller zien hoe het wel moest. Hij verzilverde de derde door Makkelie gegeven strafschop. In de ultieme slotfase mocht ook Aké zich nog onderscheiden. Met een assist stelde hij Hazard in staat voor het slotakkoord te zorgen. Door de eenvoudige overwinning gaat Chelsea met zeven punten uit drie duels nog steeds aan kop.