Groep G: Kluivert en Karsdorp kunnen lachen ondanks verlies tegen Real

Real Madrid heeft dinsdag in de Champions League het chagrijn van de nederlaag in La Liga weggespoeld met de groepswinst als resultaat. Het AS Roma van Justin Kluivert en Rick Karsdorp had eerder op de avond uit Moskou al goed nieuws ontvangen.

AS Roma
AS Roma
0 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Voor Isco zijn het zware tijden bij Real Madrid. De aanvallende middenvelder moest na het vertrek van Julen Lopetegui al genoegen nemen met een bijrol. De pijnlijke nederlaag bij Eibar in La Liga veranderde zijn situatie niet in zijn voordeel. Voor de ontmoeting met AS Roma was er voor Isco zelfs geen plaats in de wedstrijdselectie.

Voor het Nederlandse smaldeel bij Roma waren de perspectieven beter. Kluivert mocht, net als Karsdorp, als bankzitter wel hopen op speeltijd. De aanvaller kwam eerder dan verwacht binnen de lijnen als vervanger van de geblesseerde Stephan El Shaarawy. Na ruim twintig minuten maakte Kluivert al zijn opwachting.

Met de Oranje-jeugdinternational binnen de lijnen kreeg Roma in de levendige eerste helft de beste kansen om op voorsprong te komen. De mooiste was voor Cengiz Ünder. De Turkse aanvaller schoot de bal van enkele meters voor het Madrileense doel over.

Kort na de hervatting gooide Roma de eigen glazen in. Federico Fazio kopte na een ongelukkige uittrap van doelman Robin Olsen de bal terug, maar had daarbij Gareth Bale over het hoofd gezien. De aanvaller uit Wales profiteerde dankbaar van deze Romeinse misser. Na bijna een uur stond Bale aan de basis van de 0-2 van Lucas Vázquez.

In de 69ste minuut kwam ook Karsdorp bij Roma binnen de lijnen. Als vervanger van Nicolò Zaniolo debuteerde de voormalige Feyenoorder in de Champions League. De rechtsback kon de nederlaag niet voorkomen, maar hij weet dat hij in 2019 weer kans maakt op meer speeltijd op het miljoenenbal. Met dank aan Viktoria Plzen.

CSKA Moskou
CSKA Moskou
1 - 2
Viktoria Plzen

Viktoria Plzen had het zicht op een vervolg in de Champions League al verloren. Maar de Tsjechische formatie besliste op de vijfde speeldag wel welke twee clubs in Groep G een plaats in de knock-outfase veroverden. Want het resultaat in de Russische hoofdstad was een streep door de rekening van gastheer CSKA Moskou, dat door de nederlaag de kansen op overwintering in de Champions League zag vervliegen.

De Russen kwamen nog wel op voorsprong via Nikola Vlasic. In de tweede helft keerden de kansen. Roman Prochzaka, die voor rust een door Danny Makkelie toegekende strafschop had gemist, bracht Viktoria Plzen langszij. Negen minuten voor tijd volgde zelfs de 1-2 van Lukas Hejda, waardoor CSKA moet vrezen dat zelfs de derde plaats te hoog gegrepen is.