Groep G: Huntelaar redt Schalke, Chelsea koploper

Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 behoed voor een nederlaag op eigen veld. Chelsea gaat in Groep G van de Champions League aan de leiding.

Schalke 04 – NK Maribor 1-1
Net als twee weken geleden heeft Klaas-Jan Huntelaar zich ontpopt tot redder in nood voor Schalke 04 in de Champions League. Toch zal hij een ander gevoel hebben overgehouden aan het duel met NK Maribor dan aan het bezoek aan Stamford Bridge.

Want het onverwachte punt bij Chelsea werd meer verwacht van de ontmoeting met de Sloveense kampioen in Gelsenkirchen. Maar het teleurstellende Schalke kwam ondanks het doelpunt van Huntelaar in de 56ste minuut niet verder dan een magere 1-1.

Met zijn 43ste Europese treffer poetste Huntelaar de omstreden opening van NK Maribor weg. De Sloveense kampioen kwam na 38 minuten op voorsprong via Damjan Bohar. De Duitse protesten dat Marcos Tavarez daarbij hinderlijk buitenspel stond werden door de arbiter van de hand gewezen.

Sporting Lissabon – Chelsea 0-1
Chelsea keert met drie punten terug uit Portugal, waar het doelpunt van Nemanja Matic genoeg bleek voor de overwinning op Sporting Lissabon. De voormalige middenvelder van Vitesse brak de ban na ruim een half uur. Het was een logisch vervolg van een stormachtig begin van Chelsea, dat door missers van Diego Costa en André Schürrle echter niet beloond werd.

De gebrekkige afronding bleef zonder gevolgen voor Chelsea. Sporting Lissabon kwam na rust wel beter in de wedstrijd, maar voor de gelijkmaker was het niet genoeg. De Portugezen blijven daardoor op één punt staan, waar Chelsea met vier punten de leiding heeft genomen in Groep G.