Groep G: Huntelaar bezorgt Schalke punt bij Chelsea

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 op bezoek bij Chelsea een zwaarbevochten punt bezorgd in de Champions League. Tegelijkertijd liet Sporting Lissabon in extra tijd de koppositie in Groep G door de vingers glippen in het uitduel met NK Maribor.

Groep G: Huntelaar bezorgt Schalke punt bij Chelsea

Chelsea – Schalke 04 1-1
Schalke 04 stond op Stamford Bridge voor een loodzware opdracht. Niet alleen wachtte de club van de in de basis begonnen Klaas-Jan Huntelaar nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen, ook had Chelsea liefst twaalf van de laatste vijftien thuiswedstrijden in de Champions League winnend afgesloten. Bovendien verkeerden The Blues in de Premier League tot dusver in blakende vorm, getuige vier zeges in de eerste vier speelronden.

Desondanks achtte manager José Mourinho het verstandig om met Ramires een extra defensieve middenvelder op te stellen. Voor Cesc Fabregas was daarom een plek als nummer 10 weggelegd. Juist die wisseling resulteerde na tien minuten in de openingstreffer. Eden Hazard speelde de Spaanse spelmaker vrij met een hakbal, waarna Fabregas raak schoot.

Cesc Fabregas zette Chelsea al vroeg op voorsprong, maar het was niet genoeg voor drie punten.
Cesc Fabregas zette Chelsea al vroeg op voorsprong, maar het was niet genoeg voor drie punten.

De beste kansen waren ook daarna voor de Londenaren, maar omdat die onbenut werden gelaten kon Schalke blijven loeren op een stunt. Julian Draxler had vlak voor de pauze al een waarschuwingsschot afgeleverd door na een knappe actie net naast te schieten. Na een uur brak de twintigjarige international nogmaals uit om vervolgens Huntelaar te bedienen, die kenmerkend scherp was voor het doel: 1-1.

Het bleek voor Chelsea het sein om de duimschroeven nog eens flink aan te draaien. Mourinho bracht met Diego Costa en Loïc Rémy twee verse spitsen in het veld. Maar net als Didier Drogba, die in de basis startte, konden zij Schalke niet meer op de knieën dwingen. Gevaarlijk werd het nog wel voor het Schalke-doel, maar de ploeg van trainer Jens Keller bleef met het nodige kunst- en vliegwerk overeind.

NK Maribor – Sporting Lissabon 1-1
Sporting Lissabon leek in Slovenië op weg naar de eerste Europese uitoverwinning in tien duels, maar kwam in de blessuretijd bedrogen uit toen Luka Zahovic een 1-0 nederlaag voor NK Maribor voorkwam. Daarmee deed de zoon van oud-voetballer Zlatko Zahovic het doelpunt dat Nani ruim tien minuten eerder maakte teniet.

De bij Sporting teruggekeerde vleugelspeler leek met zijn rake knal van afstand aanvankelijk nog uit te groeien tot held van de avond. Zijn treffer betekende dat de ban na tachtig minuten eindelijk gebroken werd, nadat Carrillo namens Sporting al de lat had geraakt en Maribor-verdediger Aleksandar Rajcevic tegen de paal kopte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.