Groep G: Engeland na een kwartier klaar met Wales

Engeland heeft een eenvoudige overwinning geboekt bij Wales. Binnen een kwartier besliste de ploeg van bondscoach Fabio Capello het Britse onderonsje in het Millennium Stadium.

Wales - Engeland 0-2The Three Lions hadden een droomstart in Wales. In de zevende minuut kende de Portugese scheidsrechter Olegário Benquerença de bezoekers een strafschop toe na een overtreding van James Collins op Ashley Young. Frank Lampard zette zich achter de bal en schoot Engeland op voorsprong. Het was alweer de zesde benutte penalty van de Chelsea-speler op rij in het nationale elftal; liefst vijf keer nam hij de eerste treffer voor zijn rekening.

Zeven minuten later was Young ook betrokken bij de 0-2. Een schitterende pass van Glen Johnson werd goed gecontroleerd door de winger van Aston Villa, die Darren Bent in staat stelde de voorsprong te verdubbelen. Engeland was voor rust een klasse beter dan Wales in hun honderdste onderlinge wedstrijd, waarin Scott Parker (West Ham United) de absolute uitblinker was.

Na rust leefde Wales op, maar spannend werd het niet meer in Cardiff. Craig Bellamy was de gevaarlijkste man aan de kant van de thuisploeg, maar Joe Hart hoefde bijna niet in actie te komen. De doelman van Engeland hield zijn doel schoon en zag zijn ploeggenoten ook niet meer scoren, waardoor Engeland eenvoudig de drie punten mee naar huis kon nemen.

Engeland, dat Montenegro voorbij ging op doelsaldo, gaat nu aan kop van Groep G.

Bulgarije - Zwitserland 0-0Voor zowel Bulgarije als Zwitserland was een overwinning nodig om de aansluiting te behouden met Engeland en Montenegro. De thuisclub begon dan ook aanvallend en al in de eerste minuut kreeg Ivelin Popov een goede kans. Zeven minuten later was Dimitar Makriev dicht bij de 1-0, maar volledig vrijstaand kopte hij naast. Ook Blagoy Georgiev en Stiliyan Petrov kregen mogelijkheden, maar scoorden niet. Na rust viel er veel minder te beleven in Sofia, waar beide teams niet tot scoren kwamen. Door het gelijkspel hebben beide landen nu vier punten uit vier wedstrijden, zes minder dan Engeland en Montenegro. Voor de bijgewerkte stand in de EK-kwalificatiereeks klik hier. Foto: VI Images