Groep G: eerste uitzege Celtic in de Champions League

Celtic heeft na twintig uitwedstrijden zonder zege in de Champions League een overwinning geboekt. Het is daarmee ook de eerste uitoverwinning ooit voor de club. De wedstrijd tegen Spartak Moskou werd in de laatste minuut beslist: 2-3.

In Moskou kwamen The Bhoys op voorsprong. Na twaalf minuten reageerde Gary Hooper attent op de lage voorzet van Mikael Lustig. Spartak kon pas op slag van rust op gelijke hoogte komen. Een fraaie voorzet van Ari werd door Emmanuel Emenike gemakkelijk binnengeschoten.

Drie minuten na de hervatting kwam de thuisploeg op voorsprong. Een schot van Demy de Zeeuw (foto) werd door Emenike zonder twijfel tegen het net geschoten. Het zag er voorspoedig uit voor de Moskovieten, totdat Juan Insaurralde het veld moest verlaten na het neerhalen van de doorgebroken Hooper.

Met tien man slaagde Spartak er niet in de voorsprong vast te houden. Sterker, een eigen doelpunt van Dmitri Kombarov en een late treffer van Georgios Samaras zorgden ervoor dat de ploeg met drie punten terugkeert naar Glasgow.

Door de zege staat Celtic met vier punten eerste in Groep G. Mocht Barcelona dinsdagavond van Benfica winnen, dan staan de Schotten tweede. Foto: VI Images