Groep G: Defoe met hattrick richting operatiekamer

Engeland heeft zich vrijdag enigszins gerevancheerd voor het matige WK-optreden van deze zomer. Tegen Bulgarije wonnen The Three Lions dankzij uitblinkers Wayne Rooney en Jermain Defoe met 4-0. Laatstgenoemde was drie keer trefzeker. Eerder op de avond versloeg Montenegro Wales.

Engeland - Bulgarije 4-0In de openingsfase was niets te merken van de druk die op het Engelse team stond. Het thuispubliek eiste een overwinning en floot in september het team nog uit naar aanleiding van het zwakke WK-optreden.

Defoe bezorgde het team van Fabio Capello al na drie minuten de gewenste voorsprong. De Tottenham Hotspur-aanvaller passeerde Twente-doelman Nikolay Mihaylov nadat de Bulgaar Ashley Cole wel van een doelpunt af wist te houden.

Defoe rechtvaardigde met die goal zijn beslissing om een liesoperatie uit te stellen. Aanvankelijk zou de spits niet beschikbaar zijn vanwege de ingreep, maar hij kwam toch terug op die beslissing.

Rooney stond aan de basis van de eerste Engelse treffer en herhaalde dit kunstje na rust. De tijdens het WK teleurstellende Manchester United-aanvaller stuurde Defoe met een handig steekballetje de ruimte in. De spits schoot en zag zijn poging door de benen van Mihaylov in het doel verdwijnen.

Na de tweede goal verdween de hoop uit de Bulgaarse harten. Adam Johnson zorgde, na wederom een assist van Rooney voor de derde treffer. Het slotakkoord was voor Defoe die vier minuten voor tijd zijn hattrick voltooide met de 4-0. Even later verliet hij licht geblesseerd, maar onder luid applaus, het veld.

Montenegro - Wales 1-0Montenegro is de EK-kwalificatiecampagne goed begonnen. In het thuisduel werd Wales met een nipt verschil verslagen: 1-0.

Na een halfuur spelen tekende aanvoerder Mirko Vucinic voor de enige treffer van de wedstrijd. De AS Roma-spits passeerde doelman Wayne Hennessey. Zijn treffer leverde, ondanks verwoede pogingen van de Welshmen, Montenegro uiteindelijk een zwaarbevochten overwinning op.

Dinsdag mag Montenegro proberen de knappe zege een goed vervolg te geven. Dan gaat het elftal op bezoek bij het hoger aangeslagen Bulgarije.