Groep G: Barça beslist duel met Celtic in 94ste minuut

Celtic keert met een kater terug uit Spanje. De Schotten kwamen op voorsprong tegen Barcelona, incasseerden op slag van rust de gelijkmaker, maar moesten uiteindelijk in de laatste en 94ste (!) minuut in de Catalanen hun meerdere erkennen: 1-2.

In de achttiende minuut kwam Celtic in Camp Nou op voorsprong. Op aangeven van Charlie Mulgrew liet voormalig SC Heerenveen-speler Georgios Samaras de openingstreffer aantekenen. Celtic hield stand tot de 45ste minuut.

Met een fraaie combinatie tussen Andrés Iniesta en Xavi (foto) kwam de koploper van de Primera División op gelijke hoogte met Celtic.

In de tweede helft bleken de bezoekers echter prima te verdedigen, waardoor Barça er moeilijk doorheen kwam. Dat kwam mede door de verdiensten van Celtic-doelman Fraser Forster. De sluitpost stond Barcelona een aantal keren goed in de weg, waardoor het duel in een gelijkspel leek te eindigen.

Dat Celtic uiteindelijk met lege handen achterbleef komt door toedoen van Jordi Alba. De verdediger was in de laatste seconde van de blessuretijd trefzeker, waardoor de drie punten in Spanje bleven. Barcelona is tevens lijstaanvoerder van Groep G, met negen punten uit drie wedstrijden. Celtic staat tweede met vier punten. Foto: VI Images