Groep G: Anderlecht houdt hoop ondanks nederlaag

Ondanks de overwinning bij Hajduk Split is AEK Athene nog altijd niet zeker van Europese overwintering. Anderlecht heeft drie punten minder, maar een beter onderling resultaat.

Zenit Sint-Petersburg - Anderlecht 3-1Na vier wedstrijden was Zenit Sint-Petersburg al zeker van groepswinst, toch liet het de teugels niet vieren. De ploeg van trainer Luciano Spalletti kroonde zich twee weken geleden tot kampioen van Rusland en boekte ten koste van Anderlecht alweer zijn vijfde zege op rij. In de dertiende minuut ontsnapte Aleksei Ionov aan de Belgische buitenspelval en zette de thuisclub op voorsprong. Anderlecht kon er maar weinig tegenover stellen en zag Aleksandr Bukharov in de 66ste minuut de wedstrijd, door opnieuw de buitenspelval te omzeilen. In de 87ste minuut leek Kanu de spanning nog even terug te brengen, maar kort na de aftrap

Hajduk Split - AEK Athene 1-3Net als Anderlecht strijden ook Hajduk Split en AEK Athene in Groep G nog voor een plaats in de volgende ronde. Lang ging de wedstrijd in Kroatië gelijk op, maar na rust namen de bezoekers snel afstand. Ignacio Scocco opende in de vijftigste minuut vanaf de strafschopstip de score, waarna Costas Manolas en Ismael Blanco er nog 0-3 van maakten in het voordeel van AEK Athene. Jurica Buljat redde in blessuretijd de eer namens de thuisclub door er nog 1-3 van te maken.

Zenit blijft koploper, maar daarachter is er nog niets beslist. AEK heeft drie punten voorsprong op Anderlecht, dat de Grieken echter nog kan achterhalen vanwege het onderlinge resultaat. Foto: VI Images