Groep G: Anderlecht dankt Zenit Sint-Petersburg

Anderlecht kan na de winterstop de Belgische eer in de Europa League hoog houden. Voor de kwalificatie kreeg de Brusselse club de hulp van Zenit Sint-Petersburg.

Anderlecht-Hajduk Split 2-0Anderlecht deed wat het moest doen om kans te maken op Europese overwintering. De Brusselse ploeg zette zonder veel problemen het door blessures geplaagde Hajduk Split met 2-0 opzij. Tom De Sutter opende na twaalf minuten de score. Vier minuten voor rust was het pleit beslecht. Matías Suárez (foto) nam een hoge bal knap aan, kapte zich vrij en pikte de bal in de verre hoek. In de tweede helft kwam de zege niet in gevaar en kwam het bevrijdende nieuws uit Athene, waar Zenit Sint-Petersburg zijn sportieve plicht deed en AEK het nakijken gaf. AEK Athene-Zenit Sint-Petersburg 0-3Ismael Blanco zal nog wel eens achter zijn oren krabben. De Argentijn liet in de veertigste minuut de uitgelezen kans liggen AEK Athene op het goede spoor te zetten van het benodigde punt. Het missen van de strafschop was extra pijnlijk, doordat Zenit Sint-Petersburg in de 44ste minuut via Aleksandr Bukharov wel tot scoren kwam. In de tweede helft kwam AEK ondanks verwoede pogingen deze dubbele tegenvaller niet meer te boven. Zenit liep zelfs uit naar een 3-0 zege door doelpunten van Alessandro Rosina en Igor Denisov.

Door de resultaten in de laatste ronde kwam Anderlecht naast AEK Athene op de tweede plaats achter Zenit Sint-Petersburg maar gaat het door op basis van een beter onderling resultaat. Foto: VI Images