Groep F: Rusland thuis langs Portugal, Israël haalt uit

Rusland heeft de topper in Groep A van de WK-kwalificatie tegen Portugal gewonnen. Een vroege treffer van Aleksandr Kerzhakov bleek goud waard voor de ploeg van bondscoach Fabio Capello.

Rusland - Portugal 1-0De thuisploeg kende een prima start van de wedstrijd met dank aan Rúben Micael. De middenvelder van Portugal verloor in de zesde minuut de bal aan Roman Shirokov, die Aleksandr Kerzhakov (foto) in staat stelde om de score te openen. De bezoekers namen meteen na die treffer het initiatief over en drongen Rusland ver terug op eigen helft, maar grote kansen leverde het niet op.

Sergei Ignashevich kopte onder druk van Hélder Postiga over zijn eigen doel, terwijl de Portugese spits zelf strandde op doelman Igor Akinfeev. In de blessuretijd van de eerste helft liet ook Cristiano Ronaldo van zich spreken, maar de aanvaller van Real Madrid zag dat ook zijn vrije trap van dertig meter een prooi was voor de Russische sluitpost

Na rust hetzelfde beeld in het Luzhniki-stadion in Moskou: Portugal speelde de bal rond, terwijl Rusland gokte op de counter. De ploeg van bondscoach Fabio Capello verdedigde uitstekend en gaf maar weinig kansen weg, waardoor de treffer van Kerzhakov genoeg bleek om drie punten over te houden aan het duel.

Rusland heeft daardoor nu negen punten uit drie wedstrijden en is koploper in Groep A. Portugal blijft tweede, met zes uit drie.

Luxemburg - Israël 0-6Israël haalde uit op bezoek bij Luxemburg in het Stade Josy Barthel. De ploeg van bondscoach Eli Gutman won met liefst 6-0 en kende in Tomer Hemed de grote uitblinker. De spits van Real Mallorca nam drie doelpunten voor zijn rekening. Overigens kreeg de thuisclub negen minuten voor tijd nog de kans om de eer te redden, maar Daniel Da Mota miste een strafschop. Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers op weg naar het WK in 2014 kun je terecht op WK-kwalificatie Europa. Foto: VI Images