Groep F: Rijkaards 'Gala' klopt Ten Cate's Panathinaikos

Frank Rijkaard heeft met zijn Galatasaray gewonnen van zijn oude assistent Henk ten Cate, die nu coach is van Panathinaikos. De Turken gaan door, maar Panathinaikos moet in de laatste groepswedstrijd afrekenen met Dinamo Boekarest dat won van Sturm Graz.

Galatasaray-Panathinaikos 1-0In 2006 won Frank Rijkaard als hoofdcoach met zijn assistent Henk ten Cate de Champions League met Barcelona. Inmiddels is Rijkaard coach bij Galatasaray en is Ten Cate de technisch leidinggevende bij Panathinaikos.

De kans op een akkoordje tussen beide oefenmeesters lag op de loer, want de afstand met Dinamo Boekarest en Sturm Graz in de poule was dermate groot dat beide teams aan een punt genoeg hadden. Vijf minuten na rust maakte Mustafa Sarp namens de thuisploeg aan die speculaties een einde. Het was een van de weinige hoogtepunten in een verder saai duel.

Dinamo Boekarest-Sturm Graz 2-1Dinamo Boekarest moest winnen om nog een minieme kans te behouden op overwintering. Sturm Graz was, met slechts één punt na vier wedstrijden, al uitgeschakeld. De Oostenrijkers namen echter al snel de leiding. Nadat in de vijfde minuut Samir Muratovic een strafschop had gemist, scoorde Mario Sonnleitner een minuut later. Kort voor de pauze bracht Marius Niculae de Roemenen weer op gelijke hoogte. Kort daarop benadeelde Laurentiu Rus van Dinamo zijn ploeg door zijn tweede gele kaart te ontvangen. Binnen het uur zorgde Niculae met zijn tweede voor de overwinning van Dinamo Boekarest.

Galatasaray gaat als groepswinaar door naar de laatste 32. Panathinaikos heeft aan een gelijkspel in eigen huis tegen Dinamo Boekarest om ook na de winterstop actief te blijven in de Europa League.