Groep F: Portugal blameert zich thuis tegen Noord-Ieren

Portugal is er niet in geslaagd een overwinning te boeken op Noord-Ierland. Het duel eindigde in 1-1. Azerbeidzjan was dinsdag dicht bij een stunt in Moskou, maar kon in de slotfase niet voorkomen dat Rusland in de WK-kwalificatie (Groep F) ook het vierde duel won. Al was het een magere overwinning.

Portugal - Noord-Ierland 1-1Dat Portugal een punt overhoudt aan de wedstrijd tegen Noord-Ierland valt te danken aan Hélder Postiga. De Portugezen kwamen in eigen land namelijk op achterstand. Niall McGinn maakte de tweede WK-kwalificatietreffer voor de Noord-Ieren.

Het antwoord van Portugal bleef lang uit. Ook sterspeler Cristiano Ronaldo kon geen verandering in de score brengen. Pas in de 79ste minuut kwam Portugal op gelijke hoogte: routinier Postiga sleepte een punt uit het vuur.

Daardoor staan de Portugezen op de tweede plaats met zeven punten. Noord-Ierland heeft na de remise twee punten.

Rusland – Azerbeidzjan 1-0Na de 1-0 overwinning op Portugal van vrijdag was de stemming in Rusland goed. Maar vier dagen later leek een succesvol vervolg te hoog gegrepen. Azerbeidzjan, dat slechts één punt had verzameld, hield in Moskou knap stand. Zes minuten voor het einde brak Rusland alsnog de ban.

Vladimir Bystrov werd in het strafschopgebied onreglementair afgestopt, waarna Roman Shirokov vanaf elf meter de bevrijdende 1-0 op het scorebord bracht. Voor de formatie van bondscoach Fabio Capello was het de vierde zege in de WK-kwalificatie.

Igor Akinfeev (foto) had meer reden voor een feestje. De doelman van CSKA Moskou werd in de 37ste minuut een Russisch record rijker. Hij loste Vyacheslav Malafeev af, die in totaal 653 minuten op rij in het Russische doel een tegentreffer bespaard bleef. Foto: VI Images