Groep F: Griekenland neemt koppositie over van Kroatië

Israël mag nog altijd hopen op deelname aan het EK 2012 in Polen en Oekraïne. De ploeg van bondscoach Luis Fernández won op bezoek bij Letland. Griekenland nam de koppositie over van Kroatië na een zege op Malta.

Groep F: Griekenland neemt koppositie over van Kroatië

Griekenland-Malta 3-1Griekenland heeft de koppositie in Groep F overgenomen van Kroatië. Malta, dat met 3-1 ten onder ging tegen de Europees kampioen van 2004, blijft zonder punten op de laatste positie staan.

Voor de Grieken was Giannis Fetafatzidis de grote man. De speler van Olympiakos opende de score, waarna Kyriakos Papadopoulos er 2-0 van maakte.

Malta kwam via Michael Mifsud nog wel terug in de wedstrijd. Het doelpunt van de Maltees verloor aan waarde, toen Fetafatzidis de marge weer op twee bracht.

Letland-Israël 1-2De 'Engelse' inbreng was eminent bij de Israëliërs: Yossi Benayoun, aanvaller van Chelsea en aanvoerder van de nationale ploeg, zette de bezoekers na twintig minuten spelen op voorsprong. Voor Benayoun was het zijn 25ste interlanddoelpunt.

Kort voor het rustsignaal verdubbelde Tal Ben-Haim de score. De vleugelverdediger, afgelopen seizoen door Portsmouth verhuurd aan West Ham United, benutte een strafschop. Zo waren Benayoun en Ben-Haim voor de Israëliërs van grote waarde, terwijl de twee het afgelopen seizoen in clubverband een marginale rol speelden.

Hoewel Israël het grootste deel van de wedstrijd de betere ploeg was, werd het toch nog even spannend. Letland - voorlaatste, met slechts vier punten - zorgde na een uur in de persoon van Aleksandrs Cauna voor de aansluitingstreffer. Daar bleef het evenwel bij. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's