Groep F: Dortmund verrast Engelse leider Arsenal in Londen

Borussia Dortmund heeft het in eigen land zo goed presterende Arsenal in de Champions League op eigen veld verrassend verslagen. Napoli bleef mede dankzij Dries Mertens in het spoor.

Groep F: Dortmund verrast Engelse leider Arsenal in Londen

Arsenal - Borussia Dortmund 1-2
De geschorste trainer Jürgen Klopp zag vanaf de tribune tot zijn genoegen dat Borussia Dortmund het initiatief had bij Arsenal. Ook al mocht Aaron Ramsey vanwege dom balverlies de tegentreffer zichzelf aanrekenen, de Duitse voorsprong via Henrikh Mkhitaryan in de zestiende minuut was logisch gezien de verhoudingen.

Maar Borussia Dortmund verzuimde door te zetten en kreeg daarvoor kort voor rust op onfortuinlijke wijze de rekening gepresenteerd. BVB-verdediger Neven Subotic raakte een voorzet van Bacary Sagna, waardoor doelman Roman Weidenfeller niet kon ingrijpen en Oliver Giroud Arsenal aan de 1-1 kon helpen.

Het werd desondanks een verhaal met een mooi einde voor Dortmund. Robert Lewandowski was daarbij de gevierde man nadat de Poolse international een afgemeten voorzet van Kevin Grosskreutz onberispelijk binnenschoot.

Olympique Marseille – Napoli 1-2
Dries Mertens heeft zijn bijdrage geleverd aan de overwinning van Napoli op Olympique Marseille, dat door de nederlaag op eigen veld na drie duels nog wacht op zijn eerste punt. De Belgische international tekende na ruim een uur voor de genadeklap voor de Fransen met zijn fraaie assist achter het standbeen op Duvan Zapata, die met een bekeken schot Steve Mandanda het nakijken gaf.

Mertens had na ruim een half uur Gonzalo Higuaín de kans geboden de score te openen. De Argentijnse spits verzuimde die te pakken – het schot ging voorlangs - maar hij revancheerde zich tien minuten later door met een droompass José Callejon in staat te stellen de 0-1 op het scorebord te brengen. De afronding van de Spanjaard was passend bij de voorbereiding.

Olympique Marseille deed in de slotfase via André Ayew nog wel wat terug, maar het was te laat en te weinig om Napoli van de zege af te houden.  

Door de resultaten in de derde speelronde hebben Arsenal, Borussia Dortmund en Napoli zes punten verzameld. Olympique Marseille staat met nul punten onderaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen