Groep F: Dnjepr bedwingt na PSV ook het Zweedse AIK

In Groep F van de Europa League is Dnjepr Dnjepropetrovsk (dat in het eerste groepsduel nog van PSV won met 2-0) na twee duels de trotse koploper. Lang stond in Zweden een voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord, maar de Oekraïners kwamen in de slotfase langszij en sleepten ook nog een overwinning uit het vuur: 2-3.

Al na vijf minuten opende Helgi Danielsson in Solna met een afstandsknal de score. Dnjepr had tot vlak voor rust nodig om de gelijkmaker te produceren. Nikola Kalinic nam de goal voor zijn rekening. Waar de Oekraïners hoopten de 1-1 mee naar de kleedkamer te brengen, kwamen ze bedrogen uit. In de blessuretijd van het eerste bedrijf zette Henok Goitom AIK weer op voorsprong.

Dnjepr drong in de tweede helft onophoudelijk aan en kreeg in extremis loon naar werken. Door het doelpunt van Vitali Mandzyuk werd het 2-2, waarna Yevhen Seleznyov voor het volle pond zorgde door te profiteren van een dramatische terugkopbal van Niklas Backman.

Dnjepr geeft zodoende de zege van twee weken geleden op PSV (dat vanavond won van Napoli met 3-0) een goed vervolg en is de schadevrije koploper in Groep F. PSV en Napoli volgen op drie punten, terwijl AIK nog puntloos is. Foto: VI Images