Groep F: Bayern declasseert Arsenal, Olympiakos wint krap

Bayern München heeft in eigen huis revanche genomen op Arsenal na de vorige Champions League-ontmoeting met de Engelsen. Olympiakos ontdeed zich in extremis van Dinamo Zagreb.

Bayern München - Arsenal 5-1
Een bezoek aan de Allianz Arena is dit seizoen op eigen risico. De geoliede machine van trainer Pep Guardiola verpletterde dit seizoen bijna iedere bezoeker door met ruime cijfers te winnen en de ploeg had tegen Arsenal daarnaast nog wat recht te zetten. Twee weken geleden grossierde Bayern in het Emirates Stadium namelijk in balbezit, maar waren de punten voor The Gunners (2-0 winst).

Thiago Alcântara wist na tien minuten de eerste opening in de Arsenal-defensie te vinden. Gabriel Paulista leek te willen stappen na de pass van de Spanjaard waardoor Robert Lewandowski vrij achterbleef in het vijandige strafschopgebied. De Pool benutte de vrijheid optimaal door al achterover vallend de openingstreffer voorbij keeper Petr Cech te koppen.

Manager Arsène Wenger zag de schade voor rust nog toenemen. Na een mislukte doelpoging van Kingsley Coman kwam Thomas Müller in balbezit en de Duitser verdubbelde de score met een schot in de korte hoek. Hét hoogtepunt van de eerste helft kwam op naam van David Alaba. De Oostenrijker snoepte de bal af van Santi Cazorla en bekroonde zijn onderschepping met een doeltreffende knal van afstand.

De multifunctionele linksback fungeerde als aangever bij het eerste wapenfeit na rust. Terwijl de net ingevallen Arjen Robben zich richting het doel bewoog, stuurde Douglas Costa de opgekomen Alaba diep. De aanvallende vleugelverdediger bediende zijn Nederlandse ploeggenoot op maat, waarna Robben het afrondende werk voor zijn rekening nam met een schot hoog in het doel: 4-0.

Pas in de 69ste minuut ontdeed Arsenal zich van de figurantenrol. Het was Olivier Giroud, die in de vorige ontmoeting de score opende, die namens de Londenaren wat terugdeed. De eretreffer van de Fransman mocht er wezen. De spits controleerde een pass van Alexis Sánchez voortreffelijk en volleerde de bal kiezelhard voorbij Manuel Neuer.

Het spaarzame hoogtepunt van Engelse zijde bleek geen startsein voor een slotoffensief van de bezoekers. Het was Robben die vervolgens voor het grootste gevaar zorgde. De buitenspeler was Cech al voorbij gedribbeld, maar werd gestopt door Mathieu Debuchy. Even later was het Müller die met een doeltreffende schuiver voor het slotakkoord zorgde. Bayern speelde de wedstrijd geroutineerd uit en besliste zo het onderlinge resultaat met Arsenal na de 2-0 nederlaag in Londen in zijn voordeel.

Olympiakos Piraeus - Dinamo Zagreb 2-1
Bij een thuisoverwinning op Dinamo Zagreb zou Olympiakos de Kroaten definitief achter zich laten in Groep F. Die ambitieuze plannen van de Grieken werden echter tegengewerkt door een twintiger van Bosnische afkomst. Armin Hodzic kopte zijn ploeg halverwege de eerste helft via de onderkant van de lat op voorsprong.

Kostantinos Fortounis kreeg vanaf elf meter de kans de schade te herstellen, maar de middenvelder verzuimde de penalty te benutten. Dankzij een gouden wissel van Olympiakos-trainer Marco Silva was de gelijkmaker even later alsnog een feit. Felipe Pardo stond twee minuten binnen de lijnen toen hij met een geplaatst schot verantwoordelijk was voor de 1-1.

Na twee gele kaarten moest Josip Pivaric voortijdig vertrekken en die nummerieke minderheid brak de bezoekers uiteindelijk op. Het was wederom Pardo die toesloeg. De invaller hielp Olympiakos in de negentigste minuut aan drie punten, waardoor de Grieken een serieuze stap richting de knock-outfase zetten.