Groep E: Stoke City is zeker van volgende ronde

In Groep E van de Europa League streden er drie teams om twee tickets voor de knock-outfase. Stoke City is als eerste reeds verzekerd van een vervolg in het toernooi.

Stoke City - Dinamo Kiev 1-1Na vier wedstrijden was Stoke City nog zonder nederlaag in de groepsfase van de Europa League, maar tot tien minuten voor tijd leek er een einde te komen aan die reeks. Een eigen doelpunt van Matthew Upson zorgde in de 27ste minuut voor een Oekraïense voorsprong. Maar in de 81ste minuut creëerde Kenwyne Jones opluchting in Stoke-on-Trent door de 1-1 binnen te werken.

Maccabi Tel Aviv - Besiktas 2-3Tijdens het duel tussen Maccabi Tel Aviv en Besiktas was Ricardo Quaresma de grote held aan de kant van de bezoekers. Op slag van rust volleerde hij schitterend de 0-1 binnen, waarna Ibrahim Toraman vroeg in de tweede de voorsprong verdubbelde. Via Shiran Yeini en Moshe Lugasi kwam Maccabi weer op gelijke hoogte, maar Quaresma bezorgde Besiktas in blessuretijd alsnog de zege.

Stoke City heeft na vijf wedstrijden elf punten. Besiktas heeft negen punten en moet uitvechten met Dinamo Kiev (zes punten, hetzelfde onderling resultaat en slechter doelsaldo) wie er de Engelsen vergezelt. Dinamo ontvangt in het laatste duel Maccabi, terwijl Besiktas bezoek krijgt van de Engelse opponent. Foto: VI Images