Groep E: Shakhtar zet Chelsea te kijk, late remise Juve

Chelsea ging in Groep E van de Champions League ten onder door toedoen van twee Brazilianen in dienst van Shakhtar Donetsk. Juventus ontsnapte aan een nederlaag in Denemarken dankzij invaller Mirko Vucinic.

Shakhtar Donetsk – Chelsea 2-1Chelsea kreeg in Oekraïne te maken met een sterk Shakhtar Donetsk, dat een prima optreden beloond zag worden met een verdiende 2-1 zege op de bekerhouder. De Brazilianen Alex Teixeira en Fernandinho scoorden in een wedstrijd, waarin de thuisclub zeventien doelpogingen kon noteren. De late aansluitingstreffer van Oscar zorgden voor twee spannende minuten, maar Chelsea kon Shakhtar de verdiende zege niet ontnemen.

FC Nordsjælland – Juventus 1-1Juventus heeft zijn abonnement op een gelijkspel in Europa verlengd. De Turijnse club, die in eigen land de ene zege na de andere boekt, moest in Denemarken voor de negende keer op rij genoegen nemen met een punt.

Hoewel het een historisch eerste punt was in de Champions League, vormde voor FC Nordsjælland het gelijkspel een zuur resultaat. De Deense ploeg zocht de aanval en kreeg daarvoor de beloning na vijftig minuten. Mikkel Beckmann opende de score uit een vrije trap.

Onder anderen FC Twente-huurling Joshua John verzuimde de Deense voorsprong uit te bouwen. De rekening volgde in de 81ste minuut, toen invaller Mirko Vucinic (foto) met een volley de 1-1 op het scorebord bracht.

FC Nordsjælland en Juventus schoten weinig op met het gelijkspel. Shakhtar Donetsk gaat in Groep E duidelijk aan de leiding, met drie punten voorsprong op Chelsea. Foto: VI Images