Groep E: Robben en Bayern kleineren Roma met monsterzege

Bayern München heeft dinsdagavond in Rome nota bene AS Roma vernederd. Al bij rust stond de ploeg van Arjen Robben met 5-0 voor in de kraker uit Groep E van de Champions League. Het werd uiteindelijk 1-7.

In de wetenschap dat Manchester City eerder op de avond bij CSKA Moskou een 2-0 voorsprong uit handen had gegeven en zo Roma en Bayern in de kaart had gespeeld, begonnen de ploegen aan het duel. Zowel Roma als Bayern had in de eerste twee duels nog niet verloren.

Robben gaf de eerste aanzet tot de ware afslachting. Na acht minuten sneed hij na een combinatie met Philipp Lahm naar binnen en krulde de bal in de verre kruising. Het bleek het begin voor een ware demonstratie én vernederend eerste bedrijf voor de thuisploeg.

Van de 23ste tot de 36ste minuut voerde de ploeg van trainer Josep Guardiola, die in het verleden voor AS Roma speelde, de stand op naar 0-5. Zo beleefde Roma-coach Rudi Garcia een déjà vu aangezien hij twee jaar geleden met Lille ook al eens met 5-0 achter stond tegen Bayern, toen na 33 minuten spelen (eindstand 6-1). Mario Götze volgde na een één-twee met Thomas Müller het voorbeeld van Robben door met een schuiver voor de 0-2 te tekenen.  Robert Lewandowski zorgde met een kopbal en op aangeven van Juan Bernat twee minuten later voor de nekslag.

Robben
Na een half uur was het weer tijd voor Robben. Met een schitterende steekbal bracht Lewandowski de Oranje-international in stelling en via het lichaam van Roma-doelman Morgan De Sanctis verdween de bal in het Romeinse doel. Na een handsbal van Kostas Manolas strooide Müller uit een strafschop nog wat extra zout in de Romeinse wonde. En dat alles binnen 36 minuten.

Na rust deed Bayern het lang wat rustiger aan. Manuel Neuer stond met enkele reddingen lang een tegengoal in de weg en Gervinho raakte ook nog de paal. Toen de Ivoriaan alsnog de eretreffer binnenkopte, gaf Bayern vervolgens toch nog wat gas. Invaller Franck Ribéry (op aangeven van Robben) en Xherdan Shaqiri (profiteerde van loslaten van De Sanctis) bepaalden de eindstand op 1-7.

Door de afstraffing is Bayern na drie duels nog altijd zonder puntenverlies en stevenen Robben & co af op een snelle plaatsing voor de knock-outfase. Roma is met vijf punten minder nog wel altijd de nummer twee, voor Manchester City (twee punten) en hekkensluiter CSKA Moskou (één punt).