Groep E: Promes schittert bij Spartak, Liverpool verpulvert Maribor

Quincy Promes heeft met Spartak Moskou een uitstekende Champions League-avond gehad in Groep E tegen Sevilla. Ook Liverpool scoorde erop los op bezoek bij NK Maribor.

Spartak Moskou - Sevilla 5-1
Spartak dankte de voorsprong in de eerste helft aan Quincy Promes. De aanvaller kopte na achttien minuten al raak uit een voorzet van Andrey Eshchenko. Sevilla knokte zich terug en kwam met een gelukje op gelijke hoogte. Nadat Spartak de bal niet weg kreeg uit een hoekschop, sloeg Simon Kjær toe. De Deense verdediger stond nog voorin voor de hoekschop en werkte de bal uiteindelijk met zijn voet binnen.

De Russen lieten het er niet bij zitten en namen in de tweede helft opnieuw de leiding. Weer was er een hoofdrol voor Promes, die Lorenzo Melgarejo met een steekpass de gelegenheid gaf om raak te schieten. De afwerking van de Paraguayaan mocht er ook zijn: 2-1. Vervolgens liep Spartak uit. Denis Glushakov tekende voor 3-1 en Luiz Adriano maakte na een pass van Promes 4-1 van. Het slotakkoord was aan de Nederlander, de absolute uitblinker aan Russische zijde. Nadat hij twee tegenstanders het bos in had gestuurd, maakte hij de 5-1.

NK Maribor - Liverpool 0-7
Liverpool gunde NK Maribor geen enkele kans. Na de 3-0 nederlaag tegen Sevilla waren ook de Engelsen veel te sterk voor de Sloveense ploeg. Roberto Firmino opende al na vier minuten de score met een intikker op aangeven van Mohamed Salah. Tien minuten later maakte Philippe Coutinho er al 0-2 van. Na twee simpel uitgespeelde aanvallen zorgde Salah voor 0-3 en 0-4. Zo had Liverpool al voor rust de punten in de tas.

Wat restte voor Liverpool was werken aan het doelsaldo. De teller stopte bij zeven. Firmino maakte zijn tweede goal van de avond voor de ploeg van middenvelder Georginio Wijnaldum. Invaller Alex Oxlade-Chamberlain droeg ook zijn steentje bij, net als verdediger Trent Alexander-Arnold, die in blessuretijd scoorde. De ploeg van manager Jürgen Klopp gaat na drie duels samen met Spartak Moskou aan de leiding in Groep E. Beide clubs hebben vijf punten.