Groep E: Man City in zwaar weer door kwelgeest Doumbia

Manchester City is door het weggeven van een 2-0 voorsprong bij CSKA Moskou in flinke problemen geraakt in Groep E van de Champions League. In een leeg stadion van CSKA Moskou, dat vanwege racisme in het eerste duel met AS Roma geen toeschouwers mocht toelaten, werd na rust de voorsprong weggegeven: 2-2. Bekijk hier de samenvatting.

Het sterrenensemble van coach Manuel Pellegrini was de nieuwe editie van de Champions League begonnen met een nederlaag tegen Bayern München (1-0) en een gelijkspel tegen AS Roma (1-1), hetgeen een goed resultaat in Moskou noodzakelijk maakte.

In de openingsfase was voormalig VVV-Venlo-spits Ahmed Musa als eerste gevaarlijk met een schot dat maar rakelings over ging. Nadat ook Zoran Tosic dicht bij een goal was met een afstandsschot, kwam City op voorsprong. Omdat Mário Fernandes veel te laat stapte bij het uitvoeren van de buitenspelval, mocht Edin Dzeko alleen op het doel van de thuisploeg afgaan. Hij was niet zelfzuchtig en bood Sergio Agüero een niet te missen kans: 1-0. Zo gaf de Argentijn zijn vier goals van zaterdag, toen hij de hele productie tegen Tottenham Hotspur (4-1) voor zijn rekening nam, een vervolg.

Kort na het openingsdoelpunt liep City verder weg bij de Moskovieten. Vanaf het randje van buitenspel kon Pablo Zabaleta terugleggen met het hoofd op zijn landgenoot Agüero. De goaltjesdief zag zijn mislukte schot voor de voeten van James Milner vallen. De Engelsman kon eenvoudig raak schieten.

Handig
Omdat Milner voor rust de paal raakte kort nadat Dzeko appelleerde voor een strafschop kon het na rust nog spannend worden. City voelde immers niet de enorme drang de marge op te voeren omdat CSKA niet in staat leek terug te komen. Maar de 1-2 kwam er tóch. Musa kon breedleggen op Seydou Doumbia(foto, midden), die vorig seizoen tegen Manchester City ook al twee keer scoorde. Overigens verloren de Russen toen wel twee keer van City: 1-2 en 5-2. De spits van CSKA werd uiteindelijk de gevierde man bij de thuisploeg. Hij versierde handig een strafschop toen Aleksandar Kolarov hem omver liep. Nacho zette het buitenkansje om in de gelijkmaker én de eindstand.

Door het gelijkspel bezit City nog altijd maar twee punten, na drie duels. Bayern is nog schadevrij en neemt het vanavond vanaf 20.45 uur op tegen AS Roma, dat twee punten minder heeft. CSKA mag door het eerste puntje nog hopen op Europese overwintering.