Groep E: Janssen staat weer droog bij Tottenham

Reacties

Bayer Leverkusen heeft ook tegen Tottenham Hotspur genoegen moeten nemen met een punt. AS Monaco ontsnapte bij CSKA Moskou aan een nederlaag en bleef daardoor koploper in Groep E.

Groep E: Janssen staat weer droog bij Tottenham

Bayer Leverkusen – Tottenham Hotspur 0-0
Bayer Leverkusen en Tottenham Hotspur hebben ondanks hun verwoede aanvalspogingen genoegen moeten nemen met een doelpuntloos gelijkspel. In de eerste helft waren de Engelsen de bovenliggende partij. Vincent Janssen had dat overwicht tot uitdrukking kunnen brengen in de score. De Oranje-international, die bij een doelpunt terecht werd teruggefloten, was zes minuten voor rust onfortuinlijk. Zijn inzet ging tegen de lat.

Na ruim een uur moest Janssen naar de kant. Tottenham-trainer Pochettino koos voor Mousa Dembélé als antwoord op het offensief van Leverkusen na rust. De gastheren waren in de 48ste minuut het dichtste bij een treffer. Javier Hernández juichte al, maar dankzij de toegepaste doellijntechnologie werd duidelijk dat Tottenham-keeper Hugo Lloris de bal op de doellijn keerde.

Het bleek een cruciale redding. Tottenham Hotspur bleef onder Duitse druk staan zonder te bezwijken. De Londense ploeg moest zich beperken tot verdedigen. Daarin slaagde het, met een punt als beloning.

CSKA Moskou – AS Monaco 1-1
Voor Lacina Traoré was de ontmoeting van CSKA Moskou tegen AS Monaco een bijzondere aangezien hij afgelopen zomer door de Monegasken op huurbasis werd ondergebracht bij de Russische club. Het was juist de 26-jarige Ivoriaan die na ruim een half uur de ban brak voor CSKA Moskou door in de rebound na een schot van Zoran Tosic raak te schieten.

De Russen haalden de rust met de voorsprong. Dat was mede te danken aan keeper Igor Akinfeev, die met een fraaie redding op de inzet van Andrea Raggi zijn doel schoon hield.

Zijn eerste cleansheet in veertig wedstrijden in de Champions League kwam dichterbij toen hij halverwege de tweede helft ook Benjamin Mendy met een fraaie redding van het scoren afhield. Maar in de 87ste minuut verpestte Bernardo Silva de avond van Akinfeev en CSKA Moskou.

Stand Groep E
AS Monaco 3-5 (+1)
Tottenham Hotspur 3-4 (0)
Bayer Leverkusen 3-3 (0)
CSKA Moskou 3-2 (-1)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.