Groep E: Hongarije met gemak naar monsterscore

VI FEIT De zege van Hongarije is de grootste van het land sinds 15 juni 1982 (WK Spanje). Op die dag klopte Hongarije El Salvador met 10-1.

Hongarije versloeg vrijdag kinderlijk eenvoudig San Marino: 8-0. Een vliegende start was voldoende om het restant van het duel zonder zorgen uit te spelen voor de Hongaren, die net als Nederland deel uitmaken van poule E.

Gergely Rudolf en Adám Szalai (foto) waren voor de onderbreking de gevaarlijkste aanvallers aan de kant van Hongarije, bij wie Balázs Dzsudzsák in de basis startte. Rudolf (Genoa) zorgde na elf minuten voor de openingstreffer.

In het vervolg van het eerste bedrijf was het stuivertje wisselen tussen de twee Hongaarse aanvallers. Szalai (FSV Mainz 05) vergrootte na ruim een kwartier de voorsprong door na een corner van Dzsudzsák doeltreffend af te ronden. Rudolf maakte er na 25 minuten spelen op zijn beurt 3-0 van. Nog voor rust liet ook Szalai zijn tweede treffer van de avond aantekenen.

Na de onderbreking ging Hongarije vrolijk verder waar het gebleven was. Szalai completeerde vlak na rust zijn hattrick: 5-0. Vladimir Koman deed eveneens een duit in het zakje. Het slotakkoord leek op naam van Dzsudzsák te komen, hij was de maker van de 7-0. De rode kaart (twee keer geel) van Federico Valentini en de benutte strafschop van Zoltán Gera strooiden nog wat extra zout in de wonden van San-Marino en zorgden voor een 8-0 eindstand.

Door de ruime overwinning komt Hongarije op zes punten uit drie duels. San Marino is de troosteloze hekkensluiter en vergaarde in poule E nog geen enkel punt. In dezelfde groep speelt het Nederlands elftal een uitduel bij Moldavië.

Bekijk hier alle andere uitslagen in de derde speelronde van de EK-kwalificatiereeks. Uiteraard kunt u voor doelpuntenmakers en uitslagen ook terecht bij ons Scorebord.