Groep E: Hattrick-held Ben Yedder helpt Sevilla, Liverpool blijft teleurstellen

Reacties

Nadat Liverpool en Sevilla in de eerste speelronde van dit Champions League-seizoen hun onderlinge duel afsloten met een gelijkspel (2-2), hebben de Spanjaarden de leiding in Groep E gepakt. De Spanjaarden hadden in eigen huis dankzij Wissam Ben Yedder geen enkele moeite met Maribor (3-0), The Reds kwamen ook op bezoek bij een Quincy Promes-loos Spartak niet verder dan een gelijkspel: 1-1. En dat was een klein wonder.

Groep E: Hattrick-held Ben Yedder helpt Sevilla, Liverpool blijft teleurstellen

Spartak Moskou - Liverpool 1-1
Liverpool-manager Jürgen Klopp had voorafgaand aan het duel nog lovende woorden over voor Spartak-aanvaller Promes, hij noemde hem in zijn vooruitblik 'een zeer goede speler', maar de Nederlander zat vanwege een blessure niet bij de wedstrijdselectie. Omdat Klopp zijn eigen Oranje-international Georginio Wijnaldum op de bank liet beginnen, kende het duel aan de aftrap geen enkele Nederlandse inbreng.

De reservebeurt van Wijnaldum viel niet los te zien van de rentree als basisklant van de deze transferzomer veelbesproken Philippe Coutinho, maar het was uitgerekend de Braziliaan die de 1-0 van de Russen inluidde. Na een overtreding van het voormalige Barcelona-doelwit schoot zijn landgenoot Fernando de vrije trap fraai binnen. Daarbij zag keeper Loris Karius - die de voorkeur kreeg boven Simon Mignolet - er overigens bepaald niet goed uit.

Waar Coutinho bij de tegentreffer nog een kwalijke rol speelde, werd hij niet veel later alweer bejubeld. Op het halfuur kreeg hij de bal fraai mee van Sadio Mané - wiens 1-1 een minuut na de openingstreffer nog terecht werd afgekeurd wegens buitenspel - en schoot hij koeltjes raak. Verder kwam Liverpool niet, ook invaller Wijnaldum kon niets veranderen aan de 1-1 tussenstand. Aan de kansen lag dat evenwel niet, want de Engelsen waren meermaals dicht bij de winnende. Die viel echter niet.

Sevilla - NK Maribor 3-0
En dus kon Sevilla de leiding pakken in de poule. De Sloveense bezoekers lieten zich in de openingsfase nog wel zien met twee speldenprikjes, maar het was de thuisploeg die op voorsprong kwam. Nadat een volley van Franco Vázquez nog over het doel zeilde, zorgde Joaquín Correa met een werkelijk oogstrelende slalom voor de assist op de 1-0. Hij bood Ben Yedder (foto) een niet te missen kans, de Fransman tikte simpel binnen.

Nog voor de pauze had Sevilla het duel vervolgens beslist, dit keer was Vázquez met een afgemeten steekpassje de aangever op Ben Yedder. De spits vervolmaakte in de slotfase zijn hattrick, door een penalty simpel te benutten. De huidige nummer drie van Spanje gaat het tweeluik met Spartak dan ook in als koploper.

Stand in Groep E 
1. Sevilla 2-4 (5-2)
2. Liverpool 2-2 (3-3)
3. Spartak Moskou2-2 (2-2)
4. NK Maribor2-1 (1-4)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.