Groep E: gemengde gevoelens bij Janssen, Monaco ontsnapt

Reacties

Vincent Janssen zal gematigd tevreden terugkijken op zijn eerste basisoptreden in de Champions League. De spits van Tottenham Hotspur werd voortijdig naar de kant gehaald, maar zag daarna wel dat zijn ploeg de zege pakte. AS Monaco pakte in de absolute slotfase een punt tegen Bayer Leverkusen.

Groep E: gemengde gevoelens bij Janssen, Monaco ontsnapt

CSKA Moskou - Tottenham Hotspur 0-1
Bij afwezigheid van Harry Kane - die sneller lijkt terug te keren dan verwacht - was Janssen ook in Rusland de diepste man van de Londenaren. In die rol werd hij na 36 minuten de diepte ingestuurd en wipte hij de bal over de uitgekomen doelman Igor Akinfeev en in het doel, maar de zevenvoudig Oranje-international werd teruggefloten wegens buitenspel.

Voor Janssen bleef het bij dat ene wapenfeit. Spurs-manager Mauricio Pochettino haalde de van AZ overgekomen aanvaller - die het na negen optredens in de hoofdmacht nog altijd met slechts één treffer moet doen - na 66 minuten worstelen naar de kant. Met Georges-Kévin N'Koudou binnen de lijnen lukte het de bezoekers wel tot scoren te komen. Waar Dele Alli voor rust nog pech had bij een schot van afstand, dat op de lat uiteen spatte, was Heung-Min Son in de 71ste minuut wél fortuinlijk.

Matchwinner Heung-Min Son viert zijn doelpunt tegen CSKA Moskou.
Matchwinner Heung-Min Son viert zijn doelpunt tegen CSKA Moskou.

De Zuid-Koreaan, die Tottenham zaterdag met twee goals ook al aan een competitiezege hielp, werd niet teruggefloten of gevlagd toen hij vanuit buitenspelpositie werd weggestuurd en zag daarna dat Akinfeev zich wel erg gemakkelijk gewonnen gaf. De Rus kreeg zijn hand nog wel tegen de bal, maar kon niet voorkomen dat de bal daarna tergend langzaam over de doellijn rolde: 0-1.

AS Monaco - Bayer Leverkusen 1-1
Bij het treffen tussen AS Monaco en Bayer Leverkusen zat het venijn in de staart. De Duitsers leken er door een kopgoal van Javier Hernández in de 73ste minuut als een dief in de nacht met de drie punten vandoor te gaan, maar kreeg in de vijfde minuut van de blessuretijd alsnog het deksel op de neus.

Kamil Glik sloeg in de absolute slotfase toe namens de thuisploeg. De Poolse centrale verdediger volleerde de bal na terugleggen van Guido Carrillo stijlvol in de linkerkruising en was er met die fraaie treffer verantwoordelijk voor dat AS Monaco nog een punt overhield aan de ontmoeting met Bayer Leverkusen. Daardoor gaan de Monegasken aan kop in Groep E.

Stand Groep E
AS Monaco 2-4 (+1)
Tottenham Hotspur 2-3 (0)
Bayer Leverkusen 2-2 (0)
CSKA Moskou 2-1 (-1)
{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.