Groep E: City in problemen na historische treffer Totti

Dankzij een jubileumdoelpunt van Francesco Totti hield AS Roma in de Champions League een punt over aan het uitduel met Manchester City: 1-1. Daardoor is City na twee duels in Groep E nog zonder zege, terwijl de Italianen er uitstekend voor staan.

Het duel kende vanuit Romeins perspectief een rampzalige start. Arbiter Bjorn Kuipers, de enige Nederlander binnen de lijnen, wees namelijk al in de vierde minuut naar de stip na een overtreding van ex-City-speler Maicon op Sergio Agüero. Die laatste nam het buitenkansje zelf voor zijn rekening.

Roma raakte echter niet in paniek door de snelle achterstand en clubicoon Francesco Totti nam de Giallorossi bij de hand. In de 23ste minuut verschalkte hij doelman Joe Hart met een prachtige stift. Met dat doelpunt kroonde de 38-jarige balkunstenaar zich tot oudste doelpuntenmaker ooit in de Champions League.

Totti, die zijn negentigste wedstrijd in Europees verband speelde, velde City kort na rust bijna opnieuw, maar zijn inzet ging net naast. Tekenend voor de verhoudingen, want het was Roma dat domineerde op bezoek bij de kampioen van Engeland, die tegen de Giallorossi zijn 89ste Europese duel afwerkte.

Na het gelijkspel heeft Roma, dat op de eerste speeldag met 5-1 te sterk was voor CSKA Moskou, vier punten. City, dat toen met 1-0 van Bayern München verloor, heeft pas één punt en moet dus (wederom) vrezen voor een teleurstellende Champions League-campagne. Eerder op de avond was Bayern in Moskou al met 0-1 te sterk voor CSKA. De Duitsers hebben daardoor zes punten en de Russen nul.