Groep E: bizarre triomf City op Bayern door hattrick Agüero

Manchester City heeft in een bizarre slotfase alsnog Bayern München geklopt. De ploeg van coach Manuel Pellegrini leek op een nederlaag af te stevenen, maar won door twee late goals van Sergio Agüero: 3-2. De Argentijn had ook het openingsdoelpunt al voor zijn rekening genomen.

Eerder op de avond kwam CSKA Moskou in de slotseconden nog tot een gelijkspel tegen AS Roma, waardoor City wist dat het bij een zege in punten weer gelijk zou komen met die twee ploegen. In de twintigste minuut zette de Engelse kampioen een enorme stap in die richting. De doorgebroken Sergio Agüero werd bij een sliding van Mehdi Benatia neergelegd in het zestienmetergebied. De verdediger werd bestraft met een rode kaart omdat hij de bal niet raakte én kreeg tot overmaat van ramp een strafschop tegen. Agüero benutte het buitenkansje zelf: 1-0.

Met zeventig minuten tegen een man meer voor de boeg, leek Bayern zodoende op het eerste puntenverlies in Groep E af te stevenen. Vijf minuten voor rust kwam Bayern echter toch op gelijke hoogte door Xabi Alonso. Zijn lage vrije trap verraste doelman Joe Hart volledig. Hart ging zodoende niet helemaal vrijuit.

Bayern viert feest na de gelijkmaker van Xabi Alonso.

In de blessuretijd van de eerste helft was de manier waarop Bayern op voorsprong kwam veelzeggend. De Duitse ploeg van Josep Guardiola kon vanuit de achterhoede ondanks de man minder zorgvuldig een aanval opbouwen. De voorzet van Jérôme Boateng, die geen strobreed in de weg werd gelegd, kon vervolgens met het nodige fortuin binnengekopt worden door Robert Lewandowski. Hij beroerde de bal tussen Bacary Sagna en Vincent Kompany dusdanig met zijn schouder dat City alsnog in mineur de kleedkamer opzocht.

Na rust bleef Bayern, waar Arjen Robben negentig minuten speelde, tot de 85ste minuut op de been. Een fout van Xabi Alonso, die zomaar de bal inleverde, leidde echter de 2-2 van Agüero in. Na een fout van Boateng maakte Agüero ook nog 3-2.

Ondanks de tot dusver matige poulefase van City gloort dus nog steeds een ticket voor de volgende ronde. City, AS Roma en CSKA Moskou staan nu immers allemaal op vijf punten. In de laatste speelronde ontvangt AS Roma de ploeg uit Manchester en moet CSKA aantreden in München. In het geval dat de drie ploegen op zes punten eindigen, zal AS Roma spekkoper zijn aangezien dat team twee keer van Bayern verloor. De punten die zijn behaald tegen de groepswinnaar zullen dan immers weggestreept worden.

Joe Hart baalt. Hij mocht zich de gelijkmaker aanrekenen, maar City ontsnapte alsnog.