Groep E: Besiktas groepswinnaar na triomf op Stoke

In Groep E van de Europa League was Stoke City al zeker van de volgende ronde, maar Besiktas en Dinamo Kiev streden nog om een ticket voor de volgende ronde van het Europese toernooi.

Besiktas - Stoke City 3-1Besiktas verdedigde voorafgaand aan de laatste speelronde een voorsprong van drie punten op Dinamo Kiev, maar de Oekraïners konden op basis van het doelsaldo nog over de Turkse club heen aangezien het onderlinge resultaat gelijk was. Tegen Stoke City had Besiktas dus aan een punt genoeg, maar via een treffer van Ricardo Fuller kwamen de bezoekers in de 29ste minuut op voorsprong.

Na een klein uur ging het echter mis voor de koploper. Matthew Upson (foto) werd met rood naar de kant gestuurd en Besiktas kreeg een strafschop, die door Manuel Fernandes werd binnengeschoten. Met elf tegen tien bleek de thuisploeg veel beter en liep het uit naar 3-1 door treffers van Mustafa Pektemek en Edu.

Dinamo Kiev - Maccabi Tel Aviv 3-3Dinamo Kiev en Maccabi Tel Aviv maakten er een waar spektakelstuk van in Oekraïne, waar de thuisclub na zeventien minuten al met 2-0 leidden door goals van Leandro Almeida en Oleh Husyev. De wedstrijd kantelde echter na rust, toen Almeida al snel van het veld werd gestuurd na een overtreding op Moussa Konaté. Via Omer Vered kwam Maccabi terug in de wedstrijd.

Toen in de 56ste minuut ook Yevhen Khacheridi nog eens van het veld werd gestuurd aan de kant van Dinamo, zorgden Eliran Atar en Munas Dabbur voor een 3-2 voorsprong voor de bezoekers. Maar Husyev redde een punt voor Dinamo, dat desondanks uitgeschakeld is.

Besiktas eindigt na zes wedstrijden namelijk op de eerste plaats met twaalf punten, één meer dan Stoke City. Dinamo Kiev heeft zeven punten, terwijl Maccabi Tel Aviv eindigt op twee punten. Foto: VI Images