Groep E: Bayern kort voor tijd langs City, Roma haalt uit

Bayern München is het nieuwe Champions League-seizoen begonnen met een nipte overwinning op Manchester City. Na één duel is de koppositie in Groep E echter voor AS Roma, dat in het Stadio Olimpico over CSKA Moskou heen walste.

Bayern München – Manchester City 1-0
Zoals verwacht was het treffen tussen Bayern München en Manchester City er één waarin beide ploegen elkaar weinig ontliepen. Bayern had weliswaar het meeste balbezit, maar kon dat niet omzetten in het gewenste doelpunt. City-keeper Joe Hart stond een vroege treffer meerdere malen in de weg, waardoor Der Rekordmeister er hard aan moest trekken om net als de voorgaande tien CL-seizoenen te openen met een zege.

Thomas Müller kwam voor Bayern ondanks enkele goede mogelijkheden niet tot scoren tegen City-doelman Joe Hart.

Na amper een minuut moest Hart al voor het eerst zijn doel uitkomen, toen Thomas Müller door de defensie van de Engelse kampioen heenbrak. De Duitse international werd echter naar buiten gedrongen en kwam niet verder dan een schot in het zijnet. Robert Lewandowski miste later op vergelijkbare wijze, terwijl Hart ook een gevaarlijke kopbal van Müller over de lat tikte met een ultieme reflex.

De Engelse doelman moest ook na rust veelvuldig in actie komen, omdat City – ondanks waarschuwingen van manager Manuel Pellegrini vooraf – maar niet voorkwam dat Bayern langdurige periodes in balbezit was. Desondanks kregen The Citizens na ruim een uur een goede kans op de openingstreffer, toen David Silva tegen een voorzet van Jesús Navas aanliep.

Nadat Arjen Robben (namens Bayern) en Sergio Agüero (City) het veld betraden om in het laatste kwartier nog iets te forceren, doorbrak Bayern de impasse uiteindelijk toch nog. Het was echter niet een van de Beierse aanvallers, maar verdediger Jérôme Boateng die Hart met een schot in de verre kruising uiteindelijk toch nog passeerde (foto).

AS Roma – CSKA Moskou 5-1
AS Roma startte uitermate voortvarend aan de eerste Champions League-deelname sinds het seizoen 2010/11. Tegen CSKA Moskou hadden de Romeinen amper een half uur nodig om zich naar hun grootste overwinning ooit in het miljoenenbal te voetballen. Daarbij waren er hoofdrollen voor de drie aanvallers, Juan Iturbe, Gervinho en Francesco Totti.

CSKA-doelman Igor Akinfeev zag de aanvalsgolven vanaf de eerste minuut op zijn doel afkomen en moest na zes minuten voor het eerst passen, toen Iturbe zijn CL-debuut kleur gaf door raak te schieten na een prima pass van Gervinho. Kort daarna draaiden de vleugelspitsen de rollen om, toen de Ivoriaan na een voorzet van de Argentijn alle tijd kreeg om de 2-0 te maken.

Gervinho krijgt alle ruimte om er al na tien minuten 2-0 van te maken.

Na die bliksemstart ging de Romeinse furie allerminst liggen. Het duurde niet lang voor ook Totti zich onderscheidde. Nadat de 37-jarige captain zelf nog was teruggefloten wegens buitenspel stuurde hij op schitterende wijze Maicon en Gervinho richting Akinfeev, die daardoor opnieuw twee keer moest vissen. Bij de 3-0 had hij dat volledig aan zichzelf te wijten, omdat hij het schot van Maicon door zijn handen liet glippen.

Ook in aanvallende zin liet CSKA steken vallen. Voordat Maicon en Gervinho de marge verdubbelden faalde Seydou Doumbia op klungelige wijze toen hij alleen op Roma-doelman Morgan De Sanctis af mocht. Na rust bleek nogmaals dat het niet de avond van de kampioen van Rusland was, toen Sergey Ignashevich de bal in eigen doel kopte. Ahmed Musa (ex-VVV-Venlo) verzachtte de pijn in de slotfase nog met de 5-1.