Groep E: Bayern in spookduel naar jubileumzege

Voor lege tribunes heeft Bayern München de honderdste zege in de Champions League geboekt (0-1). CSKA Moskou zette de Beierse formatie wel aan het denken.

De zege in Moskou kwam Bayern München toe. Vanaf de eerste minuut domineerde de Duitse ploeg in het Lokomotiv-stadion, dat als gevolg van de UEFA-straf wegens spreekkoren geen toeschouwers herbergde.

De beloning voor het getoonde initiatief kwam in de 22ste minuut met een benutte strafschop van Thomas Müller (foto), die mocht aanleggen van elf meter na een onnodige overtreding van Mario Fernandes op Mario Götze. Maar de schade voor het defensief ingestelde CSKA Moskou bleef daartoe beperkt, omdat de gasten de andere kansen onbenut lieten.

Naast de gebrekkige afronding was er voor Bayern-trainer Josep Guardiola meer reden voor zorg. CSKA Moskou had in de eerste helft enkele mooie kansen de Bayern-reeks van vijf duels zonder tegentreffer te breken. Maar Zoran Tosic, Ahmed Musa en Roman Eremenko verzuimden te profiteren van de Duitse defensieve kwetsbaarheid.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Opnieuw had Bayern een overwicht, al bleef dit keer een treffer achterwege als verlangde resultaat. En tegelijkertijd had de Beierse formatie moeite met de snelheid van onder anderen Musa. De voormalige aanvaller van VVV-Venlo onderstreepte de kwetsbaarheid van het centrale duo Mehdi Benatia en Dante.

Tot genoegen van Bayern bleef het zonder gevolgen, waardoor de Duitse kampioen de honderdste zege in de Champions League kon bijschrijven. Met het resultaat in Moskou is Bayern begonnen met twee overwinningen, waar CSKA Moskou na het verlies tegen AS Roma in de eerste speelronde nog met lege handen staat.