Groep E: Bayer helpt Barcelona met gelijkspel in Borisov

In navolging van AS Roma heeft ook Bayer Leverkusen op bezoek bij BATE Borisov punten laten liggen in de groepsfase van de Champions League: 1-1. Daardoor heeft de Duitse nummer vier van vorig seizoen plaatsing voor de achtste finale in Groep E niet meer in eigen hand en is Barcelona al geplaatst voor de knock-outfase.

BATE Borisov – Bayer Leverkusen 1-1
Leverkusen had bij een overwinning in Wit-Rusland de tweede plek kunnen afpakken van Roma, dat om 20.45 uur aantreedt in Camp Nou tegen Barcelona. Net als de Romeinen, die twee maanden terug met 3-2 verloren, keek Die Werkself echter al vroeg tegen een achterstand aan. Dankzij een fout van doelman Bernd Leno opende Mikhail Gordeychuk al na 68 seconden de score, het snelste CL-doelpunt tot nu toe van dit seizoen.

Op jacht naar het eerste punt op vreemde bodem – eerder had de ploeg van trainer Roger Schmidt verloren bij Barcelona en AS Roma – was het ondanks een overwicht wachten op de verdiende gelijkmaker. Nadat Javier Hernández vlak voor rust een grote kans had gemist, vond Admir Mehmedi in de 68ste minuut eindelijk een gaatje in de hechte defensie van BATE. De Zwitserse aanvaller plaatste de bal beheerst in de verre hoek uit een pass van Hakan Calhanoglu.

Die treffer kreeg in de resterende minuten geen vervolg meer, waardoor Leverkusen moet hopen dat Roma in de resterende wedstrijden tegen Barcelona en BATE Borisov hooguit twee punten pakt. De Italiaanse vice-kampioen heeft weliswaar ook vijf punten, maar kan bogen op een beter onderling resultaat. Omdat de Duitsers punten morsten, is Barcelona (vijf punten meer) nog vóór de thuiswedstrijd tegen Roma (aftrap 20.45 uur) al zeker van de achtste finale.