Groep D: Welbeck doet Galatasaray en captain Sneijder pijn

Reacties

Wesley Sneijder heeft Galatasaray als aanvoerder niet naar een goed Champions League-resultaat bij Arsenal kunnen leiden. Dankzij een weergaloze Danny Welbeck wonnen de Londenaren met 4-1. Bram Nuytinck verloor met Anderlecht van Borussia Dortmund: 0-3.

Groep D: Welbeck doet Galatasaray en captain Sneijder pijn

Arsenal – Galatasaray 4-1
Bij Manchester United was hij vanwege de komst van de aanvallende miljoenenaankopen overbodig geworden en ook tijdens zijn eerste weken bij Arsenal was de kritiek niet van de lucht. De laatste weken toont spits Danny Welbeck zich echter van grote waarde voor Arsenal.

Tegen Aston Villa (3-0 winst) tekende hij onlangs al voor een goal en een assist, terwijl hij voor het Engelse nationale team begin september twee keer scoorde tegen Zwitserland. Woensdag legde hij het Galatasaray van aanvoerder Wesley Sneijder eigenhandig over de knie. Eerst ontsnapte hij uit de rug van Felipe Melo om een even subtiele als fraaie assist van Alexis Sánchez af te ronden, even later toonde hij zich sterker dan diezelfde Melo en schoot de 2-0 binnen (foto boven).

Dat alles leek de Braziliaanse middenvelder - geposteerd in het hart van defensie - maar moeilijk te kunnen verkroppen: hij pleegde een volslagen idiote aanslag op de benen van Sánchez. Melo ontsnapte aan een rode kaart, maar niet aan de wraak van de kleine Chileen, die vlak voor rust voor 3-0 tekende.

Ook Galatasaray-aanvoerder Wesley Sneijder (rechts, in duel met Mesüt Özil) kon het tij niet keren voor zijn Turkse werkgever.
Ook Galatasaray-aanvoerder Wesley Sneijder (rechts, in duel met Mesüt Özil) kon het tij niet keren voor zijn Turkse werkgever.

Met een behendig stiftje completeerde Welbeck na de pauze zijn hattrick, hetgeen ook zijn derde treffer in het miljoenenbal betekende sinds hij deze zomer overstapte naar Arsenal. Daarmee heeft hij namens de Londenaren nu al één Champions League-doelpunt meer gemaakt dan in vier seizoenen Manchester United.

Ondanks een rode kaart voor Arsenal-keeper Wojciech Szczesny en de daaropvolgende benutte strafschop van Burak Yilmaz, bleef het 4-1. Daar kon ook Sneijder met een paar goede afstandsschoten niets aan veranderen. De Nederlander kwam pas in de tweede helft een aantal keren in scoringspositie, nadat hij het duel van trainer Cesare Prandelli moest beginnen als verdedigende middenvelder.

De mannen van Arsène Wenger herstelden zich met de eclatante overwinning van de 2-0 nederlaag van twee weken geleden bij Borussia Dortmund en bezorgden hun Franse manager bovendien een fraai 'verjaardagscadeau'. Het was woensdag op de kop af achttien jaar geleden (1 oktober 1996) dat Wenger officieel aan het roer kwam in Londen, al werd hij een dag eerder al benoemd.

Anderlecht – Borussia Dortmund 0-3
Basisklant Bram Nuytinck kreeg in het eigen Constant Vanden Stockstadion namens Anderlecht te maken met spits Ciro Immobile, maar moest al na amper drie minuten lijdzaam toezien hoe de Italiaan doel trof. Een fraai wippertje van Shinji Kagawa dwars door het hart van de Brusselse defensie werd door Immobile simpel afgerond: 0-1.

Ondanks kansen op een vroege beslissing, duurde het tot de slotfase voordat Adrián Ramos de eindstand met twee goals bepaalde op 0-3. Dat Anderlecht thuis niet kon winnen was overigens geen verrassing: van de voorgaande vijftien thuiswedstrijden op het hoogste Europese podium wonnen de Belgen er slechts één. Ook tegen Dortmund lukte dat dus niet, waardoor de knappe 1-1 bij Galatasaray van twee weken geleden geen passend vervolg kreeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.