Groep D: Turkije verder in rouw, zege Esten dankzij Oper

Turkije incasseerde in Boedapest wederom een harde klap, terwijl Estland met dank aan Andres Oper ten koste van Andorra de eerste punten pakte. In Groep D gaat Nederland, dat nog zonder puntenverlies is, alleen aan kop na de 4-1 zege op Roemenië.

Hongarije – Turkije 3-1Turkije kan kwalificatie voor het WK in Brazilië uit het hoofd zetten. Vier dagen na de pijnlijke 1-0 nederlaag in Istanbul stond de ploeg van bondscoach Abdullah Avci ook in Boedapest met lege handen.

De openingstreffer van Mevlut Erdinc in de 22ste minuut bood de Turken hoop, die echter een half uur later alweer was verdwenen. Vladimir Koman vóór, Adam Szalai en Zoltan Gera ná rust zorgden voor de Hongaarse ommekeer. De oogst voor Turkije is na vier wedstrijden slechts drie punten, waar Hongarije dankzij de zege op gelijke hoogte kwam met Roemenië.

Andorra – Estland 0-1Estland heeft ten koste van Andorra de eerste punten gepakt in de WK-kwalificatiereeks. Maar de overwinning was mager. Voormalig Roda JC- en ADO Den Haag-aanvaller Andres Oper (foto) maakte vroeg in de tweede helft de enige treffer voor Estland, dat op 22 maart de volgende tegenstander is van Nederland in de kwalificatie. Foto: VI Images